Forsøket på militærkupp i Venezuela mislyktes totalt

2
Soldater deltok i 1. maidemonstrasjonen i Caracas for å vise sin lojalitet til landet og regjeringa. Skjermdump fra video. Venezuelaanalysis.

Den selvoppnevnte «presidenten» i Venezuela, Juan Guaidó, prøvde som kjent å utløse et militærkupp i Venezuela 30. april 2019. Bare en håndfull militære sluttet opp om ham. Den såkalte «Operation Liberty» som kuppforsøket ble kalt, mislyktes nærmest spektakulært.

Det var spektakulært fordi Guaidós føringsoffiserer i USA, sikkerhetsrådgiver John Bolton og spesialutsending Elliott Abrams tydeligvis trodde at kuppet skulle lykkes og hadde investert mye prestisje i det. Også Bloomberg slår fast at kuppforsøket var en total fiasko.

Trump-administrasjonen og main stream media i USA er svært i villrede og prøver dels å bortforklare og dels å finne ut hva som gikk så fullstendig annerledes enn de hadde tenkt.

I stedet for å bli et hardt slag mot regjeringa til Nicolás Maduro ble kuppforsøket en flopp som øker Maduros prestisje både nasjonalt og internasjonalt og tilsvarende undergraver USAs og kuppmakernes posisjon.

Dagen etter kuppforsøket kunne folk strømme ut i gatene i Caracas i en stor 1. maidemonstrasjon og feire at kuppmakerne mislyktes:

Nicolás Maduro fulgte opp med å mønstre den bolivarianske hæren og mobilisere til eventuell forsvarskamp mot en invasjon fra USAs side eller fra styrker som USA stiller seg bak.

Les mer om Venezuela på steigan.no

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.