Er det store slaget om Idlib i gang?

0
Kart fra Southfront som viser den militære situasjonen i den demilitariserte sonen 6. mai 2019.

På morgenkvisten den 6. mai 2019 startet den syriske hæren og deres allierte en offensiv mot terroristene i den nordvestlige delen av Hama-provinsen. To landsbyer skal være frigjort. Det syriske nyhetsbyrået AlMasdarNews skriver at den syriske hæren og deres allierte forbereder en storm mot flere terroristbefestninger langs den sørlige delen av den demilitariserte sonen. Det eneste som eventuelt kunne utsette en offensiv nå måtte antakelig være dårlige værforhold.

Det russiske og det syriske flyvåpenet har rettet over 200 angrep mot terroristene i Hama og Idlib på 24 timer. Det russiske forsvarsdepartementet advarer om at jihadister anført av Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), al-Qaidas avdeling i Syria.

Enmannsbyrået SOHR i Storbritannia hevder at russiske fly har bombet tre sjukehus, men dette avvises fra russisk side. Fra før av vet vi at terroristene i Syria har vært dyktige til å bruke sjukehus som baser. Noen byråer sier at sjukehusene alt var stengt da de ble truffet og at pasientene allerede var flyttet. Noen definitiv dokumentasjon av hva som skjedde foreligger ikke.

Situasjonen er under utvikling. Iblib-provinsen er samlingssted for det meste av de terroristene som fortsatt finnes i Syria. Kampen for å nedkjempe dem kan bli svært komplisert.

Situasjonen er under utvikling. Vi følger opp med mer.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.