Donald Trump er frustrert over sin egen regjerings Venezuela-politikk

3
Donald Trump skal være meget frustrert over sin egen regjerings, det vil si John Boltons, feilvurderinger av situasjonen i Venezuela. Foto: Shutterstock.

USAs aggressive politikk overfor Venezuela har påført folket der nye lidelser, men den har ikke produsert de resultatene planleggerne i Washington hadde tenkt. Deres håndplukkede kuppmaker Juan Guaidó fikk ikke det internasjonale gjennombruddet de trodde han skulle få da han erklærte seg sjøl som president i landet. Og forsøket på å utløse et militærkupp 30. april 2019 ble jo en spektakulær fiasko.

Mange kilder i Washington sier nå at president Donald Trump er frustrert over sin egen regjerings Venezuela-politikk. Prosjektet er helt og fullt styrt av sikkerhetsrådgiver og krigshauk John Bolton, og nå ser Trump ut til å ville legge ansvaret for fiaskoen på ham. Det meldes at Trump flere ganger har uttalt at Bolton «vil ha meg inn i en ny krig».

Trump har ikke offisielt brutt med sin egen politikk overfor Venezuela, slik den er utformet av Bolton, men han har gitt uttrykk for at Maduro står sterkere enn han hadde trodd og at hans rådgivere hadde undervurdert den venezuelanske presidenten.

Trump-administrasjonen har truet Venezuela med krig, men Washington Post tror ikke at en militær intervensjon står på Trumps dagsorden nå. Til det er han altfor frustrert over sine rådgiveres feilvurderinger.

Folket i Venezuela og regjeringa Maduro gjør likevel klokt i å ikke legge ned beredskapen. Hauker i Washington har fått presidenter i USA til å gjøre dumme ting før.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Beste bilde av Bolton. Kan være underlagt opphavsrett - sto det - så jeg lenker bare.
    Legg merke til fokuset.

  2. Avatar for Mari Mari says:

    Jeg fant et bilde av ham med familien på ferie ved stranden

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.