Syria: Hundrevis av flyktninger bryter ut fra Rubkan-leiren

0
I bakgrunnen Rubkan-leiren. Innfelt en av lastebilene som lyktes i å bryte ut.

Flyktningleiren Rubkan, som ligger i det USA-okkuperte al-Tanf-området i Syria, er blitt kalt en konsentrasjonsleir og et helvete på jord. 1. april 2019 lyktes om lag 350 flyktninger å bryte ut fra leiren og komme seg til frigjort syrisk område.

Flyktningene fortalte at de hadde klart å villede og lure de amerikanske militære vaktene og ahdde klart å komme seg ut i lastebiler og andre biler med de få eiendelene de hadde igjen.

Journalisten Alexander Rudenko fra den russiske kanalen Vesti.ru snakket med flyktningene etterpå og skriver at de ble godt tatt imot i flyktningsenteret i Homs der de ble innkvartert på en skole der de hadde oppvarming, elektrisitet, vann og ordentlige madrasser og sengetøy, enkle livsnødvendigheter som for dem framsto som den rene luksus.

Rubkan har fungert som et gigantisk friluftsfengsel, en konsentrasjonsleir med over 40.000 mennesker. Der holdes de de facto som gisler for å garantere USAs fortsatt okkupasjon. Russland og Syria har prøvd å få etablert humanitære korridorer ut av Rubkan for mennesker som ønsker å komme seg ut, men dette er blitt motarbeidet av USA. Internasjonale medier har knapt vist noen interesse for situasjonen i Rubkan og menneskene som så vidt overlever der.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.