– #Metoo i Sverige en religiøs vekkelse

8
Fra SVTs oppslag med Lina Makboul. Foto: SVT/Sofia Sabel

Et selvmord og flere karrierer i grus. En rekke riksaviser felt for grove presseetiske brudd. I Sverige gikk det brutalt for seg under Metoo. Dette skriver Nettavisen på bakgrunn av et intervju med den svenske journalisten Lina Makboul fra SVTs Uppdrag Granskning. Nettavisen skriver videre:

På den årlige journalistkonferansen SKUP i Tønsberg, holder Lina Makboul en presentasjon av hennes arbeid med å granske de mest kjente Metoo-sakene i Sverige. Det hun kom frem til, sjokkerte henne.

– Da jeg så mine journalistkolleger bli aktivister, ikke stilte ett eneste kritisk spørsmål, men hengte ut folk med navn og bilde uten et fnugg av belegg, måtte jeg undersøke dette.

En av ofrene for Metoo-bevegelsen var riksteatersjef Benny Fredriksson. Han ble anklaget for 40 tilfeller av sextrakassering og kalt «Lille Hitler». Kort etter tok han sitt eget liv. Etter selvmordet viste en intern granskning ved teatret at han ble renvasket for alle anklager om seksuell trakassering.

Makboul beskriver en situasjon der alle jounalistiske prinsipper og prinsipper for rettssikkerhet ble kastet overbord. Journalistene ble aktivister for det hun kaller en religiøs vekkelse:

– Det var en religiøs vekkelsesbevegelse som preget hele Sverige. Folk var i religiøs ekstase. Journalistikken forsvant helt, sier hun til Nettavisen.

– Folk var i religiøs ekstase. Jeg var i mange metoogrupper på Facebook under granskningen. Da ballen begynte å rulle ble det en slags konkurranse. Alle ville ha en historie. Jeg trodde det var noe feil med meg, som ikke gikk inn og skrev. Og det ble som en slags mediastyrt folkedomstol på internett, sier hun.

Makboul mener forsåvidt at Metoo begynte som noe bra, men at den sporet av og ble kidnappet av folk som ønsket «å tjene seg selv».

Makbouls arbeid er også omtalt i blant annet DN.

Kommentar:

Det er lett å sitte i Norge og se en religiøs vekkelse erstatte journalistikken i Sverige. Men har norske medier sitt på det tørre, eller har de også drevet gapestokk i stedet for journalistisk virksomhet?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for AndersP AndersP says:

  I slutet av 60-talet var det någon udda poet som sade att i Sovjetunionen tog de kontroversiella personer på allvar - polisen kom och hämtade dem. I Sverige drabbades de istället av “repressiv tolerans”, dvs tegs ihjäl.

  Idag skulle jag mycket hellre vilja bli tagen av polisen är hudflängas av medierna. Hos polisen har jag i alla fall en teoretisk chans att få en rättvis juridisk behandling. Jag kan till och med överklaga.

  Kanske hade poeten inte helt fel. Vid den sk. IB-affären 1973-74 borde Palme och myndigheterna, enligt Jan Myrdals förmenande, ha tillämpat “repressiva tolerans” och sett mellan fingrarna. Det visade sig snart att tilltaget att häkta och döma Guillou och Bratt var ett stort politiskt misstag.

  Men kanske var det inte Palmes fel, trots allt. Han var ju en skicklig taktiker. Har det utretts i vad mån häktningarna var ett svar på amerikanska påtryckningar för att “statuera ett exempel”? Amerikanarna är ju som bekant inte speciellt bra på diplomati.

 2. Metoo var en distraksjon fra pedofili og child sex trafficking skandalene som lå åpen for verden plutselig etter wikileaks emailene til podesta ble offentligjort og folk begynte å lese dem selv. Men så glapp ting litt ut av kontroll for «dem» og de ble faktisk nødt til å ofre kjente folk som weinstein. Det er blitt avslørt en del sex-kulter ,som nexvium men i det store og hele har ting passert uten større notis, fordi metoo tok helt av og fokuset flyttet seg fra overgrep mot barn og unge til et politisk gapestokk spill. Det var det samme med fakenews termen som også ble popularisert for å dekke over podestas epostskandale hvor det snakkes om unger på 7-11 år som skal «definately be in that pool for your entertainment»


  Pizzagate ble fortalt oss var en crazy conspiracy theory, og msm sier ennå at den er debunked ennå det har aldri vært en offisiell etterforskning.

  https://www.youtube.com/watch?v=-GZFHLAcG8A
  Som et apropos, podesta brødrene har kunst på veggene av unger som er særdeles ubehagelig etter min mening

  Den såkalte «satanic panic» på 80 tallet var msm som gikk i cover up modus, det samme skjedde pånytt med fakenews og pizzagate saken.
  Men på 80 tallet hadde ikke nesten hele jordens befolkning tilgang til alternative informasjonskilder.
  Child sex trafficking er et av vår tids største problemer… og det vi ser popper opp på overflaten i ny og ne, før det blir druknet i en flom av metoo vrøvl og desiformasjon er mest sannsynlig toppen av isberget.
  Corbettreport
  https://www.corbettreport.com/episode-304-political-pedophilia/

  Når man så vet litt mer om bakgrunnen for det som virket å ha blitt vår tids mest foretrukne våpen for å ta ut politiske motstandere, blir det så råttent , kynisk og kvalmende at det er helt hinsides.

 3. Avatar for Dias Dias says:

  Denne galskapen er godt representert av Arbeiderpartiets Line Oma her i landet. Hun uttaler seg ofte i media om hvordan hun føler seg. Som regel så sier hun noe om i hvor liten grad hennes følelser blir ivaretatt. Senest i dag er det Anette Trettebergstuen i samme parti som har fått henne til å føle riktig så ille. Uvell rett og slett. Hun mener at Anette Trettebergstuen som Trond Giske begge har til felles at de ikke har tatt nok hensyn til hva hun føler og derfor ikke fortjener å bli innstilt til noen verv i partiet. Jeg har ikke opplevd noe lignende siden jeg gikk i 7A på ungdomsskolen. Der satt det titt og ofte småjenter og grått på toalettet over en eller annen de følte hadde vært slemme med dem. De fleste vokste dettte av seg selv om noen trengte litt hjelp av profesjonelle til å vokse det av seg. Nå ser det ut til at enkelte som Line Oma viss følelser alltid er krenkede har funnet en nisje hvor hun kan være en såkalt varsler. En som i sammen med Per som ropte på ulv kan varlse oss om igjen og om igjen om at nå også er hennes følelser krenket. At hun ikke føler seg ivaretatt at hun har det vondt og at det er noen andre sin feil og at disse må straffes for dette. Hvis ikke det var for at dette foregår i et parti med mennesker i den lovgivende forsamlingen så ville det være en ikke sak, men det er det ikke. Når får vi den første krenke loven mon tro…

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  #metoo er ingenting sett i forhold til rasistjakten vestlige journalister har holdt på med, og den er også ingenting sett i forhold til hvordan vestlig presse har logret for bombing av brune land.

  Da en anti-rasist ikke burde logret for bombing av brune land, så viser dette at journalister bare er noen prostituerte svin, og da millioner har dødd fordi de har løyet, så fortjener avskummet alle straff, da ingen av dem har tatt sine egne.

  Jeg foreslår at vestlige journalister bør lenkes til senga og nektes mat til de blir helt apatiske, da ingen av dem ville forklare sannheten om barnemisshandlingen som skapte de apatiske asylbarna i Sverige, fordi dette ikke var politisk opportunt.

 5. Svenskene lider av pandemisk-masochistisk flink pike syndrom.

 6. Hvordan påvirker Metoo bevegelsen folk spesielt unge og yngre? I Storbrittania måtte en mann i en fremstående stilling gå fordi han la en hånd på kneet til en kvinnelig journalist femten år tidligere. Skal uskyldig ikke-verbal kommunikasjon som modne mennesker kan gjøre, som er feks berøring av en arm, skulder, å legge en arm rundt skuldrende eller midjen, å holde et håndtrykk noen sekunder mer etc, nå med Metoo bli sett på som seksuell tilnærming?

  Vil det føre til at unge og yngre spesielt, blir redde for å ta på hverandre? I eksemplet med den kvinnelige journalisten tok hun ganske enkelt en telefon til en avis, og avisen slo saken stort opp uten ett eneste bevis. Men er en hånd på et kne en seksuell eller en for intim handling? Skal ikke en moden kvinne tåle det?

  Det som også bekymrer er at Metoo sakene henger ut ofrene uten et fnugg av bevis. De blir hjelpeløse, forsvarsløse og forhåndsdømte. I land med en jury satt sammen av lekfolk, vil Metoo påvirkningen føre til at de sier skyldig uten bevis? Slik som Metoo bevegelsen har utviklet seg, ødelegger det det generelle forholdet mellom kvinner og menn, og og forvansker normal kommunikasjon.

  En kan få tanker om at de kreftene som ønsker en negativ fødselrate blant vestlige står bak, eller har tatt over bevegelsen. For Metoo bevegelsen har allerede lykkes med å påvirke unge og yngre, det er tydelig.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Unge menn uten sjangs på dame lager revolusjon hvis de blir mange nok, så vår oppgave er å hjelpe de til å få til dette med å nimobbe de av dem som bare aksepterer situasjonen.

  Journalistene og resten av solsiden mobber incels, og da er man kort og godt en cuck om man i tillegg svelger multikult propagandaen de spyr ut.
  when%20we%20win

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere