USA evakuerer IS-ledere til Irak

0
USA skal ha fraktet ut både IS-ledere og deres stjålne gull med helikopter.

Avisa VG skriver at IS-krigere rømmer til Irak – der de kan møte norske styrker. Og det er sant og visst, bortsett fra at vi merker oss terminologien til Erna Solberg der terrorist blir til «kriger». Men det avisa ikke skriver er hvordan det kan ha seg at IS-terroristene i det hele tatt kommer seg til Irak. I Syria har det vært omringet av De USA-kontrollerte SDF-styrkene. Hvordan har det seg da at de plutselig dukker opp i Irak, der de vil utgjøre et gigantisk sikkerhetsproblem?

Grunnen er ganske enkelt den at det er USA som frakter terroristene til Irak. Faktum er at USA har inngått en samarbeidsavtale med IS-kommandantene.

Lokale kilder rapporterer at USA-styrkene som oppholder seg ulovlig i Syria har brukt helikoptre for å frakte bort kassevis med stjålet gods fra IS i al-Dashisha-området i Hasakaprovinsen i Sør-Syria.

Kildene sier at kassene inneholdt store mengder gull, noe som også samsvarer med andre kilder som sier at IS har hatt 40 tonn i gullbarrer som de har stjålet både fra Irak og Syria.

Kildene sier at USAs militærhelikoptre landet i Hajin i Dei-Ezzor-provinsen og i Dashisha for å transportere ut IS-ledere som hadde overgitt seg og at disse viste USA-styrkene hvor det stjålne gullet var å finne. Dette var motytelsen deres for å redde hundrevis av IS-ledere.

Irakiske myndigheter oppfatter denne transporten av kamptrente og erfarne terrorister til deres land som enda et forræderi fra USAs side mot Irak. Her er et intervju om dette som er gjort av den iranske kanalen PressTV:

Nyheten om USAs ran av det syriske gullet og avtalen med terroristene er gjengitt i en rekke lokale medier i regionen, både i tyrkiske, syriske og kurdiske medier. Enmannsbyrået SOHR i Storbritannia har også rapportert om det samme. Men norsk presse forteller ikke denne sida av saken, antakelig fordi den er så avslørende for den såkalte «krigen mot IS» som både USA og Norge hevder at de fører.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.