Svekkes AIPACs posisjon i USA?

0

Den pro-iraelske lobbyen AIPAC har hatt noe nær et jerngrep på politikere i USA. Det har blitt noe nær obligatorisk for enhver som ønsker å bli valgt i USA å komme på AIPACs møter og slikke Israel opp etter ryggen.

Men nå sier flere ledende politikere i Det demokratiske partiet at de ikke kommer til å delta på AIPACs kommende konferanse. Det gjelder blant annet Elizabeth Warren fra Massachusetts, Bernie Sanders fra Vermont, Beto O’Rourke og Kamala Harris fra California.

Dette melder Jerusalem Post.

Det hele begynte med at Ilhan Omar kritiserte politikere i USA for å være bestukket av AIPAC. AIPAC har også sjøl skyrtt av sin makt over politikerne i Washington, skriver The Intercept.

I kjølvannet av dette er det kommet en stor offentlig debatt om AIPACs rolle i USA. Og foreløpig kulminerer den altså med at ledende politkkere avstår fra å få AIPACs velsignelse i år.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVil Italia og Kina lykkes?
Neste artikkelMueller-rapporten: berget som fødte ei mus
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).