Svekkes AIPACs posisjon i USA?

8

Den pro-iraelske lobbyen AIPAC har hatt noe nær et jerngrep på politikere i USA. Det har blitt noe nær obligatorisk for enhver som ønsker å bli valgt i USA å komme på AIPACs møter og slikke Israel opp etter ryggen.

Men nå sier flere ledende politikere i Det demokratiske partiet at de ikke kommer til å delta på AIPACs kommende konferanse. Det gjelder blant annet Elizabeth Warren fra Massachusetts, Bernie Sanders fra Vermont, Beto O’Rourke og Kamala Harris fra California.

Dette melder Jerusalem Post.

Det hele begynte med at Ilhan Omar kritiserte politikere i USA for å være bestukket av AIPAC. AIPAC har også sjøl skyrtt av sin makt over politikerne i Washington, skriver The Intercept.

I kjølvannet av dette er det kommet en stor offentlig debatt om AIPACs rolle i USA. Og foreløpig kulminerer den altså med at ledende politkkere avstår fra å få AIPACs velsignelse i år.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det finst fleire positive teikn - men samstundes fører open opposisjon til mobilisering på den pro-israelske sida. Det er fire år til dette blir avgjort - om den synlege opposisjonen overlever neste kongressval, so har det skjedd eit klimaskifte. Men det blir allereide arbeidd med å finna motkandidatar til Ilhan Omar, og det er ikkje sikkert den pro-palestinske sida greier målretta sine kampanjebidrag.

  Det har vel ikkje vore profilerte israelkritikarar i Senatet sidan Fulbright vart kasta i 1974. I kongressen var Paul Findley og Pete McCloskey kasta tidleg på åttitalet. Og Cynthia McCinney greidde ikkje forsvara plassen sin i Kongressen etter at ho var ope kritisk mot Israel tidleg på 2000-talet.

  So det er for tidleg å konkludera.

  https://www.algemeiner.com/2019/03/19/new-group-seeks-to-bolster-support-for-israel-in-us-congress/?fbclid=IwAR1HZIHI-m72F8sQWj_GYPUmCIpDwM_HIW27WmUtpKmg6oHabP-Qn-Mjgag

 2. Avatar for Barbro Barbro says:

  Får litt følelsen av at så lenge Usa var et “så stort og trygt skip” så kunne zionistene holde kontrollen over de fraksjonene i det jødiske samfunnet som ikke likte dominansen z. skrøt av… og den andre dritten de bedriver mot Palestinerne…
  Men kanskje kombinasjonen av at mye jødisk ungdom misliker det som skjer (og alle zionister er jo ikke jøder, og alle joder er ikke zionister!) og det at Usa-skipet begynner å dette fra hverandre, vil svekke sperrene de andre jødiske miljøene har for å begynne å si fra?
  Hvis rottene på et skip som begynner å bli usikkert, skjønner at de ikke lenger sitter trygt, blir det lettere å gjøre opprør mor “rottenes overformynderi” som har dominert på skipet?
  Kan jo hende de må forlate det synkende skipet uansett, og da pulveriseres maktarenaen til den dominerende rottegjengen?

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det eneste som kan svekke AIPACS posisjon er mangel på penger, og siden høytstående medlemmer kontrollerer dollar-pressen, så skulle de være trygge.

  For zio-naziene er Trump den siste presidenten:

  så spørs det om han også er det for resten av oss.

  https://www.youtube.com/watch?v=awCwuJjZCTU

  Godt svar fra Iran forresten:

  Ingenting som tyder på at det vil bli noen forandring, siden ingen av de demokratiske president-kandidatenen har noen sjanse. TruNews oppsummering av AIPAC-konferansen, som crime-ministeren behendig unngikk.

  https://www.youtube.com/watch?v=DfaZZ2erC5M
 4. En inngangsport til tech -firmaene.

  Trykker man på hvert enkelt ikon kommer det opp et spesielt kart, og det er linker til nettsidene.

  Fra 2.10 i videoen din , ser man J. P. Morgan listet opp blandt verdens største selskaper, med Israelsk flagg på siden.

  Griffin skrev i boka " The creature from Jekyll Island at det var August Belmont, som i 1837 ble sendt til New York som agent for Rotschild, og senere erstattet av J.P. Morgan . ( s. 208 )

  Ser man etterpå her på Wikipedia, er det et amerikansk flagg på siden, som om det er amerikansk-eid.Det står ikke et israelsk flagg der :
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_banks.

  På Wikipedia står det :
  J.P. Morgan Chase & Co. is an American multinational investment bank and financial services company headquartered in New York City. JPMorgan Chase is the largest bank in the United States, and is ranked by S&P Global as the sixth largest bank in the world by total assets as of 2018, to the amount of $2.534 trillion. It is the world’s most valuable bank by market capitalization

  Søker man videre med " J.P.Morgan Israel rotschild blv" kan man finne en link som forteller :

  “We work out of two locations in Israel. The Investment Banking team is located on the famous Rothschild Blvd. in Tel Aviv, and the Technology team is located in a newly-built, hi-tech hub in Herzliya.”

 5. Alan Sabrosky undersøker prosessen som sionister som handler på vegne av Israel har fått betydelig kontroll over USA og dets regjering. Sionistiske jøder begynner gradvis på 1950-tallet, og har nå en kommende innflytelse i sektorer som økonomi, næringsliv, media (online og offline), akademiet, kunsten og selvsagt politikken. Gjennom finansiering og annen taktikk styrer de effektivt kongressens hus, utnytter forvaltningsavdelingen, og utøver sterk innflytelse i nesten to dusin statsregeringer.

  Former Director of Studies of the Strategic Studies Institute at the US army war college: Alan Sabrosky How Israel lobby went from zero to total control of US government in thirty years

  Alan Sabrosky: Israel writing US laws, Zionist lobby now has total control

  https://www.youtube.com/watch?v=udE7PHve_c4
 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Njaa, vi vet begge hvem som virkelig har kontrollen. Jeg synes det ser ut som om vi lever under dommen akkurat nå. Hvorfor skulle ellers du og jeg få vite om alt dette?

  Det virker for meg som om de snubler på målstreken, og i desperasjon slenger ut staven, slik vi har sett det i ski-konkurranser. Men de spiller bare sin tildelte rolle, og det må vi ikke glemme.

  Jeg har begynt å be intens for det jødiske folket, og når jeg ber - så er det to jøder som tegner seg i hodet mitt , Ethan fra One for Israel, og han som viste fram Trump/Kyros-shekelen.

  Andre som snubler på målstreken er den falske paven,jesuitten bergoglio, og etter det Kevin Annett hevder er han satt under administrasjon ( ellers får vi tre paver).

  Her er også den anglikanske kirken tungt involvert. Husk at Loyola var “konvertert” jøde, og jesuitt-eden, likner veldig på de bønner jødene ber når de innhenter sine blanko-fulllmakter til å synde, på Yom Kippur:

  “The evening service that begins Yom Kippur is commonly known as Kol Nidre, named for the prayer that begins the service. “Kol nidre” means “all vows,” and in this prayer, we ask G-d to annul all personal vows we may make in the next year.”

  Neste avsnitt:
  " This prayer has often been held up by anti-Semites as proof that Jews are untrustworthy (we do not keep our vows), and for this reason the Reform movement removed it from the liturgy for a while. In fact, the reverse is true: we make this prayer because we take vows so seriously that we consider ourselves bound even if we make the vows under duress or in times of stress when we are not thinking straight. This prayer gave comfort to those who were converted to Christianity by torture in various inquisitions, yet felt unable to break their vow to follow Christianity. In recognition of this history, the Reform movement restored this prayer to its liturgy."

  Så da så.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Zio-naziene har mista støtten fra druserne, og det mener jeg er betydningsfullt.

  Mens Trump-admisitrasjonen har det travelt med å være profetisk korrekte:

  Lokalet der bildet er tatt, er gravd ut under bakken ved vestveggen, og er ment å huse det nye “sanhedrin”, i påvente på at det tredje tempelet skal bygges, slik at vi endelig skal underkaste oss deres styre.

  https://www.youtube.com/watch?v=WnhMntRHqpo

  Ironien er selvfølgelig at tempelet aldri har ligget på den såkalte tempel-høyden, som er restene av det romerske fortet Antonia, som alt var bygd på Jesu tid. Det er bare å følge anvisningen i Bibelen, og sjekke med historiske skrifter. Qumran er også sentralt i puslespillet.
  Det finnes mange videoer om dette, både kristne og jødiske, men siden det nærmer seg påske synes jeg Leelands passer best.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere