RAND Corp: – Hver gang vi simulerer tredje verdenskrig får USA juling

0
Rapporten fra RAND Corp: Hver gang vi spiller krigsspill mot Russland og Kina får USA juling.

RAND Corporation er en tenketank som er skapt av og for US Air Force. Den driver til stadighet analyser av USAs framtidige kriger. De har for eksempel tidligere tenkt høyt om USAs framtidige krig mot Kina:

RAND Corp. tenker høyt om krig mot Kina

Nå er de ute med en ny og kritisk analyse. Strategene har spilt simulerte krigsspill mot Kina og Russland, og det de kommer ut med er svært nedslående for Pentagon. David Ochmanek, som er krigsanalytiker for RAND sier at «I våre spill, når vi slåss mot Russland og Kina, får vi grisebank.»

I disse simuleringene blir USAs flåte senket av kinesiske og/eller russiske missiler og F35-flyene blir utslettet på bakken.

Vi mister en masse folk. Vi mister en masse utstyr. Vanligvis mislykkes vi med å nå våre mål eller å motstå motstanderens aggresjon.

«Alt som seiler på havets overflate vil få det svært vanskelig,» sier Ochmanek, og slår dermed et kraftig hull i USAs myte om overlegenhet på havet.

Hvis vi gikk til krig i Europa ville det være ett Patriot-batteri som ville være i funksjon. Og det er det.

Dette er neppe et godt salgsargument for Donald Trumps kampanje for at vasallene skal betale «Costs+50» som beskyttelsespenger til USA, men det lyder svært realistisk, tatt i betraktning de nye og avanserte missilsystemene til Russland og Kina. RAND tror heller ikke det er mulig å fylle dette gapet med penger, siden det vil kreve gigantisk mye større bevilgninger enn i dag.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.