Oslo Freedom Forum og løgnene om Venezuela

3
Fra Oslo Freedom Forum.
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson.

En talsmann for US State Department klager over at ikke journalister kaller Juan Guaidó, mannen USA har utnevnt til «interimpresident», for Venezuelas president, men omtaler ham som opposisjonsleder eller selverklært president.


Talspersoner for State Department holder regelmessig redegjørelser for pressen og samlingen av pinlige øyeblikk med åpenbare løgner er lang.

En av de få som tar til motmæle er Jimmy Dore og seniorreporter for AP Matt Lee.
I denne sendingen viser Jimmy Dore en episode der Lee konfronterer State Department. Det pinlige øyeblikket der talspersonen tas i løgn er ubetalelig.

Dore tar også opp den merkelige figuren med det norskklignende navnet «Thor Halvorsen», men faktisk heter Thor Leonardo Halvorssen Mendoza som står bak organisasjonen «Oslo Freedom Forum».

Halvorsen Mendoza er venezuelansk, etter eget utsagn norsk statsborger, en selverklært Putin-hater og er i tillegg fetteren til Juan Guaido. Hvordan ble Mendoza norsk statsborger? Farfaren hans skal ha vært norsk, men både han og foreldrene hans er født i Venezuela. Så på hvilket grunnlag har denne personen fått norsk pass?

Oslo Freedom Forum har ingenting med Oslo å gjøre. Oslo Freedom Forum driftes av skinnorganisasjonen «Human Rights Foundation» som riktignok styres av en nordmann. Per Elvestuen, er en slags internasjonal «mr.fix-it»-mann og bror til Ola Elvestuen (V), men dette er ikke en norsk organisasjonen. (I 2017 fikk de etter egne informasjoner 5,6 millioner dollar fra diverse givere som ikke er spesifisert.) Human Rights Foundation er et grelt eksempel på hvordan man kan bare finne på et navn og få et skinn av troverdighet, men om man går organisasjonen nærmere etter i sømmene finner vi noe ganske annet enn det de utgir seg for å være. Oslo Freedom Forum har hatt samarbeid med og invitert terrorister som Raed Fares og White Helmets.
Hvordan disse har fått visum til Norge er verdt en sak i seg selv.

En annen sak er å finne ut om Oslo Freedom Forum, som altså ser ut til å være aktive i regimeskifteovergrepet mot Venezuela fremdeles får offentlige midler. I artikkelen «Gir millioner til sine egne» (2010) satte Klassekampen søkelys på den tette koblingen mellom Venstre, som var pådrivere for at Oslo Freedom Forum skulle få penger fra Oslo Kommune, men også andre fremtredende politiker som Kristin Clemet som er med på dette.
Vi er bare en av mange samarbeidspartnere for Oslo Freedom Forum. Vi bidrar med arbeidskraft, kontor, telefon og liknende praktiske ting, sa Clemet til Klassekampen.
Alle de andre omtalte politikerne forsøker også å bagatellisere sine tette bånd til denne neo-conorganisasjonen.

Sanner (H) er bare én av mange begeistrede norske politikere som «digger» Oslo Freedom Forum – et navn som på ingen måte beskriver organisasjonens egentlige virke.

Oslo Freedom Forum er tilbake med nytt arrangement i mai i år.

Jimmy Dore dro til Oslo på konferansen i 2018 for å dekke den, men ble raskt klar over hva denne organisasjonen egentlig handler om.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Angelique Jaquesson på steigan.no.


Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Kajsa Ekis Ekman under en generalstreik i Hellas.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. AnneBrit says:

  Når organisasjonen ellers bare ville ha vært en postboksadresse, er det en ganske betydelig støtte, fr.Clemet.

 2. INK says:

  Her er videoen:

  https://www.youtube.com/watch?v=EUUcnPDs1LM

  (Jeg ser at denne videoen ikke var lagt ut i artikkelen over, antagelig ved en forglemmelse)

 3. Kristin Clemet er en luring. Tidligere Bilderberg-deltaker. Vert for Bill Gates, da han var i Norge for å be om mere penger til GAVI.
  Civita mottok i den forbindelse en generøs pengegave i form av NOK 2 mill, “for å bidra til å styrke den norske debatten”.
  Man skal være bra naiv, for å ikke forstå det som skjer, mens Nordmenn sover.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere