– CIA gir IS-terrorister ny ID og nye pass

0
Foto: Yeni Safak

Den tyrkiske nettavisa Yeni Şafak, som står den tyrkiske regjeringa nær hevder at CIA har gitt 140 IS-terrorister nye identifikasjonspapirer og nye pass.

Minst 2000 IS-terrorister har vært forhørt av CIA i leire som tilhører YPG/SDF før de er blitt gitt ny ID, hevder nettavisa. USA har opprettet spesielle forhørsstasjoner i Syria og Irak der IS-terrorister regelmessig får besøk av fransk, israelsk og britisk etterretning, hevdes det.

Yeni Şafak skriver også at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi holdes i arrest av USA-tropper.

Det er sannsynligvis riktig at USA gir IS-medlemmer nye ID-papirer, fordi det fra mange kilder er vist at USA har inngått avtaler med IS der deres terrorister får fritt leide ut av Syria og inn i Irak.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelOslo Freedom Forum og løgnene om Venezuela
Neste artikkelDen fransk-italienske stedfortrederkrigen i Libya
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).