Domstol i USA: Roundup kan gi kreft

0
En domstol i USA har slått fast at bruk av Roundup kan gi kreft. Shutterstock.

En domstol i San Francisco har slått fast at Edwin Hardeman fikk kreft av å bruke selskapet Bayers profitable Roudup-gift i hagen sin.

Det er selskapet Bayer som eier Roundup etter at de kjøpte Monsanto for 63 milliarder dollar i 2018.

Monsanto dømt til å betale milliarderstatning

Bayerkonsernets nazi-fortid

Etter at domstolen har fastslått ansvaret skal den behandle spørsmålet om skadeerstatning. I fjor fikk en mann fra California tilkjent en erstatning på 289 millioner dollar. Etter anke ble beløpet redusert til 78 millioner. Dette var de to første sakene i en serie på 11.200 saker av samme type.

Dommen i San Francisco førte til at Bayer-aksjen falt med 13 prosent.

Les Vandana Shiva på steigan.no:

Monsanto-Bayer, det giftige GMO-kartellet versus India

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelMacron satte inn hæren for «å holde orden i gatene»
Neste artikkelEr det fare for fargerevolusjon i Kasakhstan?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).