– USAs militære har tatt kontroll over Europa

0
USAs militærmateriell har flommet inn i Norge.

– USAs militære kommandanter har tatt kontroll over Europa og det instrumentet de bruker for å ta kontroll over våre land er NATO.

Den som sier dette er den tyske konservative politikeren Willy Wimmer (CDU). Han satt i Forbundsdagen fra 1976–2009, og er på den måten en veteran i tysk toppolitikk. Han har også vært statssekretær i det tyske forsvarsdepartementet og visepresident for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Det er altså en mann med lang erfaring fra innsiden av tysk og europeisk politikk som uttaler seg. Uttalelsen falt i et intervju som ble gjennomført av den iranske kanalen ParsToday etter sikkerhetskonferansen i München i februar 2019. Vi siterer litt mer fra dette interessante intervjuet.

NATOs beslutninger fra noen år tilbake om å øke de militære budsjettene, kom utelukkende av USAs press. Og ikke noe nasjonalt parlament har vært i stand til å tenke selvstendig – i en situasjon vi faktisk har noe å gjøre med. Vel, disse uttalelsene fra fru von der Leyen (Tysklands forsvarsminister o.a.) og Maas (Tysklands utnriksminister) kan du virkelig sette dem i en og samme sekk. De gjør det klart at alt som skjer på dette feltet, er ikke i det hele tatt på grunn av en suveren beslutning fra de nasjonale parlamenter eller regjeringer. De bøyer seg for det amerikanske presset, og det gjør det klart at i virkeligheten har de amerikanske militærkommandantene faktisk tatt kontroll over våre land, og at verktøyet til å gjøre dette er NATO.

Og NATOs norske generalsekretær Stoltenberg er faktisk det veltalende uttrykket for disse vurderingene. Under den kalde krigen brukte nordmenn og dansker enhver mulighet til å si farvel til felles forsvar gjennom fotnoter i konferansedokumentene. Men nå er de blitt krigshissere par excellence.

Wimmer tenker har naturligvis blant annet på hvordan USA gjennom to miltærbaser i Norge og med gigantiske forhåndslagre av tyngre våpen utøver en faktisk militær kontroll over Norge og hvordan Norge brukes som framskutt base for USAs krigsplaner. Det samme er tilfelle i svært mange europeiske land, og Tyskland sjøl er jo de facto okkupert av USA.

Mange nordmenn tenker nok fortsatt på Norge som en fredsnasjon. De bør våkne opp og innse at vi verken er det eller – som man ser her – blir betraktet som det utenfra. Norge har bortimot europeisk rekord i å delta i USAs kriger. Norge var nummer én når det gjaldt å ødelegge Libya. Norge har finansiert og finansierer de terroristiske leiemorderne i Syria og Norge har lagt ut den røde løperen for første gang etter naziokkupasjonen for at en utenlandsk makt skal ha militære baser på vår jord.

Denne vanvittige politikken truer ikke bare vår egen sikkerhet. Den truer den menneskelig sivilisasjonen på hele planeten. Russlands president Vladimir Putin har reagert meget sterkt på at USA vil si opp INF-avtalen og utplassere nye rakettsystemer i Europa. Noen av disse rakettene kan nå Moskva på 12–15 minutter.

«Det er ikke vårt ønske å utplassere nye raketter,» sa Putin, «men dersom de gjør det vil vi svare. Og de rakettene vi da kommer til å utplassere vil ikke bare kunne ramme de USAs utskytingssteder, men også de sentrene der beslutningene blir tatt.»

Dette betyr i klartekst at dersom USA utplasserer nye rakettsystemer som kan ramme Russland, vil Russland svare med å utplassere ultraraske raketter som både vil kunne ramme utskytingsstedene i Europa, men også kommandosentrene i USA.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSA – blir en dysfunksjonell stat. Smitteeffekt til Europa?
Neste artikkelMarit Halvorsen – Den nye loven om juridisk kjønnsskifte. Hva er konsekvensene?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).