USA-koalisjonen i Syria forhandler med IS

0
SDF-styrker ved Eufrat. Foto: SDF

USA-koalisjonen i Syria og lederne for IS i Eufratdalen skal ha kommet fram til en avtale etter flere dager med forhandlinger, hevder nettstedet Deir Ezzor 24.

Ifølge de informasjonene som er lekket ut vil koalisjonen la terroristenes ledere og soldater trekke seg tilbake til et uspesifisert område. Kildene hevder at det enten skal være i al-Anbar-ørkenen i det vestlige Irak eller i ørkenen ved al-Tanf i Syria der USA har en ulovlig base. Deir Ezzor 24 siterer en kilde som sier at:

I de følgende dagene vil vi se at gruppa (IS) endelig trekker seg tilbake fra det østlige Eufrat. … Avtalen vil bli støttet av USA-koalisjonen og tilbaketrekninga vil bli beskyttet av den.

USA-koalisjonen i dette området omfatter det kurdiskdominerte SDF.

Les: FN-rapport: USA gir IS pusterom i Syria

Verken regjeringa i Syria eller regjeringa i Irak vil støtte eller legge til rette for en slik avtale, skriver Southfront. SDF hevder at de står overfor det endelige slaget mot IS i Syria, mens tjenestemenn i USA overfor Reuters bekrefter meldinga i Wall Street Journal om at Pentagon forbereder tilbaketrekning av alle USAs styrker i Syria innen utgangen av april 2019.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelPolititerroren mot de gule vestene fortsetter. De store mediene er fortsatt tause.
Neste artikkelKraftpolitikken – flere myter og paradokser
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).