Solberg ber om meldeplikt til EU

5
Erna Solberg vil gi EU muligheten til å stoppe politiske vedtak i Norge ved å innføre meldeplikt til EU. Foto: Shutterstock.

EFTA-landene Norge, Island og Liechtenstein kaster seg inn i EUs interne debatt om et uhyre omstridt lovforslag: At kommuner og Stortinget må melde fra til EU om utkast til nye regler senest tre måneder før vedtak. Så kan EU eller ESA stoppe norske, politiske vedtak før de er fattet.

Dette skriver ABC Nyheter som fortsetter:

I et notat 15. februar går EFTA-landene Norge, Island og Liechtenstein ikke bare med på en slik endring.
Solberg-regjeringen og dens kolleger i de to andre landene oppfordrer EU til å gjøre det de kan for å innføre en slik meldeplikt.

De mener at forhånds-meldeplikten er viktig av hensyn til vekst, sysselsetting og forbrukere.
Under en høring i april 2017 uttrykte LO derimot sterk bekymring:
«LO er sterkt bekymret for at dette vil innebære en utilbørlig inngripen i nasjonale lovgivningsprosesser.»
LO oppfordrer departementet til å vurdere om forslaget innebærer en uproporsjonal innblanding i nasjonal lovgivning.
«Det er betenkelig at Kommisjonen/ESA skal kunne gi bindende vurderinger av forslag til nasjonale lover og reguleringer, før de er vedtatt i Stortinget.», skrev LO.

I januar 2019 skrev 160 europeiske organisasjoner et åpent brev til EU-kommisjonen der de sterkt advarer mot å innføre en slik meldeplikt. De skriver at dette vedtaket på «en alvorlig måte vil skade lokalt sjølstyre og være en trussel mot det lokale demokratiet.»

Solbergregjeringa sier derimot at den hilser kommisjonens vedtak velkommen og altså vil gjøre sitt ytterste for at den skal gjelde for Norge. Stadig mer av kontrollen over det norske samfunnet flyttes altså over til det ikke-valgte byråkratiet i Brussel.

Hva sier de andre partiene på Stortinget? Hva sier Arbeiderpartiet som gjerne er mer katolsk enn paven når det gjelder å legge landet inn under EUs kontroll?

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Som oberstløytnant Einar Ødegård så klart gav uttrykk for i sin artikkel: ‘Finnmark er nå uten forsvar.’ på derimot.no 20. februar, i f.m. nedbyggingen av det norske forsvaret:

  ‘’En rakrygget norsk nasjonal holdning i både politiske og militære saker er blitt tvingende nødvendig.’’

  – At denne regjeringen (og det øvrige politiske etablissementet) ser ut til å bestå av individer kjemisk fri for ‘rakrygg’ eksemplifiseres kontinuerlig. Spyttslikkingen for verdens udiskutabelt største fare for verdensfred (jerUSAsalem) og det globalistiske zionistkartellet i Brüssel har aldri før vært så oppe i fullt dagslys. Og snart får vi 5G.

  – På 1. klasse med stø kurs mot helvete . . . . . :shark:

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Det er mulig at Erna kan få flertall for noe slikt hvis hun klarer å få med seg Venstre og Krf.
  Til gjengjeld kan Kfr få en enda strengere abortlov og Venstre kan få noen fete kjøttbein.

  Målet til Høyre er å få endret det norske samfunn i sin retning. Og dette selv om de blå-blå skulle tape valget i 2021. For Høyre er det viktigere at det føres høyrepolitikk i Norge enn at Høyre nødvendigvis sitter med regjeringsmakten (hvis Høyre først må velge). Folket kan nok våkne, men da kan det vise seg å være for sent.

 3. Avatar for Svein Svein says:

  Det virker som om de ikke kan få avviklet demokratiet raskt nok. Akk, jeg minnes den gang da kongen selv måtte stå fram på tinget - og ganske redd kunne han være når bøndenes minsnøye ble for stor. Men den historien er jo også under avvikling.

  Kanskje det kan være lurt av de styrende krefter å ikke kvele alternative media, slik nå forsøker. For selv om vi ikke lenger har noen medbestemmelsesrett over hvordan våre liv og våre samfunn skal organiseres så kan vi i hvertfall her få lov å diskutere det. Kanskje den lille følelsen av frihet det gir å lufte sine meninger er akkurat nok til at folket ikke gjør opprør og krever reell medbestemmelse.

 4. Avatar for Tove Tove says:

  Nå er ikke Norge medlem av EU, så dette virker noe merkelig.

  Erna Solberg går altså inn for å avstå mer suverenitet (selvråderett) til det ikke-valgte byråkratiet i Brussel. Dette er i motstrid med internasjonal lov (folkeretten), men å håndtere norsk lov opp mot internasjonal lov er kanskje for vanskelig for Erna Solberg og hennes medløpere.

  Hun og de andre politikerne bør heller vurdere om de skal legge ut sine forslag til godkjenning av de norske husstander - direkte demokrati i stedet for Amerika’s bombedemokrati.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.