FN godkjenner bare Maduro i Venezuela

3
FN anerkjenner bare regjeringa til Maduro som legitim representant for Venezuela. Foto: Shutterstock.

Generalsekretær Antonio Guterres i FN har avvist en forespørsel om bistand fra kuppmakeren Juan Guaidó i Venezuela og gjort det klart at verdensorganisasjonen bare vil samarbeide med regjeringa til Nicolás Maduro.

Det var talsmannen til Guterres, Stephane Dujarric som sa dette under en pressekonferanse 31. januar 2019. Han sa blant annet at:

FN er klart til å øke sine aktiviteter i Venezuela innen humanitær hjelp og utvikling. Imidlertid vil vi, for å kunne gjennomføre dette, nødvendigvis har regjeringas samtykke og vi må samarbeide med Venezuelas regjering.

USA prøver stadig, denne gangen som forrrige gang og gangene før der igjen å plassere FN på sidelinja og definere sin «allianse av de villige» so «verdenssamfunnet». Dette har ingen plass i folkeretten. Den alliansen USA har samlet for å støtte statskuppet i Venezuela representerer et lite antall av verdens land og et enda mindre antall av verdens befolkning.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. SHO says:

  Hadde FN handlet slik USA ville i denne sak, ville FN rett og slett ha blitt undergravd ved at det da ville ha vært USA som avgjorde hvem som er et lands rettmessige myndigheter.

 2. AnneBrit says:

  Israel og USA jobber intenst med å etablere et “alternativt” FN. De har planene klare. Det eneste som kan stoppe det er Nuttyahoos egen kriminalitetet. Kjærringa, hu Sarah - er forresten ikke noe bedre.

 3. SHO says:

  Det ser ut som den norske regjering er mer på linje med FN enn med USA og europeiske land. Norge vil ikke anerkjenne Guaido som midlertidig president.

  Skjer dette fordi Ine Eriksen Søreide frykter å bli kritisert av Steigan.no? Eller skjer det fordi det kan være dumt for norsk oljeindustri at Norge gjør seg til uvenn med Maduro?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere