FN godkjenner bare Maduro i Venezuela

0
FN anerkjenner bare regjeringa til Maduro som legitim representant for Venezuela. Foto: Shutterstock.

Generalsekretær Antonio Guterres i FN har avvist en forespørsel om bistand fra kuppmakeren Juan Guaidó i Venezuela og gjort det klart at verdensorganisasjonen bare vil samarbeide med regjeringa til Nicolás Maduro.

Det var talsmannen til Guterres, Stephane Dujarric som sa dette under en pressekonferanse 31. januar 2019. Han sa blant annet at:

FN er klart til å øke sine aktiviteter i Venezuela innen humanitær hjelp og utvikling. Imidlertid vil vi, for å kunne gjennomføre dette, nødvendigvis har regjeringas samtykke og vi må samarbeide med Venezuelas regjering.

USA prøver stadig, denne gangen som forrrige gang og gangene før der igjen å plassere FN på sidelinja og definere sin «allianse av de villige» so «verdenssamfunnet». Dette har ingen plass i folkeretten. Den alliansen USA har samlet for å støtte statskuppet i Venezuela representerer et lite antall av verdens land og et enda mindre antall av verdens befolkning.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.