Venezuela #2 – medier og reaksjoner

0

Det er et fascinerende skue, og nesten ikke til å tro, men hovedstrømsmediene er i full gang med å male Venezuela som et grusomt diktatur. Vi kjenner igjen malen som blir brukt hver gang det er et land som skal få servert mer «demokrati» av USA.

NRK er allerede i gang har allerede ukritisk gjengitt en artikkel fra BBC om «skrekkfengsel«. Kilden til BBC er en tidligere opposisjonspolitiker, dømt for å ha deltatt i de voldelige demonstrasjonene i 2014 og anonyme personer. BBC er ikke en nøytral, objektiv aktør, noe kanalen flere ganger har vist under den åtte år lange krigen mot Syria. BBC har til og med fabrikert hendelser. Den grove volden og drapene begått av demonstrantene i Venezuela har blitt lite eller ikke i det hele tatt formidlet av de store mediene.

Hvem er demonstrantene i Venezuela?

Journalisten Abby Martin har vært Venezuela og laget flere reportasjer. Hun har avslørt hvordan opposisjonsdemonstranter opptrådte og myndighetenes respons. Demonstrantene har brukt utstrakt vold og drept både sivile og politimenn. Flere mennesker har blitt satt fyr på, anklaget for å være «Chavistas». Martin ble selv truet på livet etter at opposisjonsvennlige journalister satte ut rykter om at hun ikke er journalist men samarbeidet med myndighetene. En venezuelansk journalist ble skutt i ryggen av opposisjonssympatisører.
Demonstrantene vandaliserer offentlige bygninger som fabrikker, sykehus og skoler, og har flere ganger ødelagt matlagre, blant annet beregnet på distribusjon i skoler.
Denne reportasjen er meget severdig, Martin gir stemme til de millioner av mennesker i Venezuela som medier som NRK holder skjult fra offentligheten.

Twitter

Denne tråden lister opp noe av det sanksjonene mot Venezuela går ut på:

Bernie Sanders skuffer mange av sine tilhengere, nevner ikke engang sanksjonene:

Del 1 av Twitter om Venezuela:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.