Venezuela #2 – medier og reaksjoner

3

Det er et fascinerende skue, og nesten ikke til å tro, men hovedstrømsmediene er i full gang med å male Venezuela som et grusomt diktatur. Vi kjenner igjen malen som blir brukt hver gang det er et land som skal få servert mer «demokrati» av USA.

NRK er allerede i gang har allerede ukritisk gjengitt en artikkel fra BBC om «skrekkfengsel«. Kilden til BBC er en tidligere opposisjonspolitiker, dømt for å ha deltatt i de voldelige demonstrasjonene i 2014 og anonyme personer. BBC er ikke en nøytral, objektiv aktør, noe kanalen flere ganger har vist under den åtte år lange krigen mot Syria. BBC har til og med fabrikert hendelser. Den grove volden og drapene begått av demonstrantene i Venezuela har blitt lite eller ikke i det hele tatt formidlet av de store mediene.

Hvem er demonstrantene i Venezuela?

Journalisten Abby Martin har vært Venezuela og laget flere reportasjer. Hun har avslørt hvordan opposisjonsdemonstranter opptrådte og myndighetenes respons. Demonstrantene har brukt utstrakt vold og drept både sivile og politimenn. Flere mennesker har blitt satt fyr på, anklaget for å være «Chavistas». Martin ble selv truet på livet etter at opposisjonsvennlige journalister satte ut rykter om at hun ikke er journalist men samarbeidet med myndighetene. En venezuelansk journalist ble skutt i ryggen av opposisjonssympatisører.
Demonstrantene vandaliserer offentlige bygninger som fabrikker, sykehus og skoler, og har flere ganger ødelagt matlagre, blant annet beregnet på distribusjon i skoler.
Denne reportasjen er meget severdig, Martin gir stemme til de millioner av mennesker i Venezuela som medier som NRK holder skjult fra offentligheten.

Twitter

Denne tråden lister opp noe av det sanksjonene mot Venezuela går ut på:

Bernie Sanders skuffer mange av sine tilhengere, nevner ikke engang sanksjonene:

Del 1 av Twitter om Venezuela:

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Sanders er forferdelig. Stiller man for Demokratene, et av partiene i verden med flest liv på samvittigheten, er man høyrevridd og for krig.

  2. Blir Venezuela et nytt Libya og Syria?
    Man har nok lært en del av disse krigene. Man må være forberedt på den eksterne innblanding som nå vil komme i Venezuela feks i form av våpenforsyninger og dollar-forsyninger mm fra USA til den mest militante delen av opposisjonen (sammen med snikmord og sabotasjer etc utført av utenlandske spesialstyrker og agenter). Russland er i ferd med å etablere en base i Venezuela, og gjør det før en slik borgerkrig bryter løs, klok av skade kan man si.

    Det er helt klart at Venezuela har havnet i en forferdelig økonomisk situasjon, og mye av dette er nok selvforskyldt (var det feks så smart å legge opp til at 70% av maten i landet blir importert fra utlandet når landets økonomi er så ekstremt avhengig av internasjonal oljepris?).

    Man må spørre hva USA ønsker når det gjelder Venezuela, er det demokrati eller olje? Venezuelas oljereserver er helt enorme samtidig som USAs egen oljeproduksjon på litt lenger sikt vil begynne å synke.
    Og Norge er vel igjen villig til å sende soldater for å krige for imperiet hvis det skulle trenges.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.