Sjokkerende video viser at politiet skjøt en «gulvest» i bakhodet

0
Skoten i bakhovudet

President Emmanuel Macron har sagt at han ønsker en «bred nasjonal dialog», men handlinger taler tydeligere enn ord. Det han har gjort er å møte de gule vestenes protest med en stadig økende grad av politivold. Trebarnsfaren Olivier Beziade ble skutt i bakhodet av politiet i Bordeaux under en protestaksjon. Han ble «skutt ned som en kanin,» sa kona hans etterpå.

Dette skjedde under «akt 9» av de gule vestenes opprør da over 80.000 demonstrerte over hele Frankrike og Macron hadde mobilisert en tungt væpnet politihær på 80.000. Mange av dem var utstyrt med automatvåpen som skyter raske serier av såkalte «flash balls», som liksom «bare» skal skade, men som like gjerne kan være dødelige.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGule vester og «deplorables» – en ny type klassekrig er i gang
Neste artikkelIslamister tar ansvaret for terrorangrepet i Nairobi
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).