Sjokkerende video viser at politiet skjøt en «gulvest» i bakhodet

61
Skoten i bakhovudet

President Emmanuel Macron har sagt at han ønsker en «bred nasjonal dialog», men handlinger taler tydeligere enn ord. Det han har gjort er å møte de gule vestenes protest med en stadig økende grad av politivold. Trebarnsfaren Olivier Beziade ble skutt i bakhodet av politiet i Bordeaux under en protestaksjon. Han ble «skutt ned som en kanin,» sa kona hans etterpå.

Dette skjedde under «akt 9» av de gule vestenes opprør da over 80.000 demonstrerte over hele Frankrike og Macron hadde mobilisert en tungt væpnet politihær på 80.000. Mange av dem var utstyrt med automatvåpen som skyter raske serier av såkalte «flash balls», som liksom «bare» skal skade, men som like gjerne kan være dødelige.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hva jeg finner positivt, er at de gule vestene har vist vilje til å banke opp journalister, da det er en hån mot vanlige folk når journalistene kollektivt lyver for å beskytte eliten.
  hateprees%20is%20not%20free%20press

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det der bør de slutte med, tvert! Eller synker de raskt ned på motstanderens nivå, og da er det game over.

 3. Avatar for aford aford says:

  Del ut hjelmer til hennes lesere og seere også, så ikke hodene tar unødig skade.

 4. Avatar for Yeloby Yeloby says:

  Min mening om disse elitenes journalister er så politisk ukorrekt at jeg tror den ikke passer offentlig. Derfor bør jeg ikke dele den her. Jeg overlater til leseren å å resonnere seg frem til hva jeg kan mene om den saken.

 5. Avatar for INK INK says:

  Det måtte jeg sjekke ut, og ja minnsann:

  “Min väninna Berit Ullberg använder tandcement istället för att gå till tandläkaren. Nyheten om att det går att laga tänder själv sprider sig bland folket. Många använder tandcement eftersom det är för dyrt att gå till tandläkaren, säger Ulla Wenell.
  Är du inte orolig för att få dålig kvalité på tänderna?
  Jag har inget val. Som sjukpensionär har du inte råd att gå till tandläkaren. Jag får leva på blodpudding och pölsa för att klara min tandräkning. I fortsättningen går jag bara till tandläkaren med akuta problem, säger Ulla Wenell.”
  https://www.sn.se/nyheter/dyr-tandvard-lockar-till-egna-lagningar/
  Og: https://www.apotea.se/3m-cavit-w-7-g-1-st
  Men tannlegene er ikke videre positive og mener dette kan skape store tannhelseproblemer på sikt.

 6. Avatar for INK INK says:

  Vel, strengt tatt finnes jo forumet enten det legges ut saker fra red. eller ikke. Og strikt grabbet burde vi kanskje i større grad lage egne tråder for off topic-emner uten å forstyrre for mye i debatter som er viktige og der noen har lagt ned mye arbeid i en artikkel. (Joda, jeg hører også nå lyden av singlende glass i drivhuset).

  Hvis forumet døde, beviser det jo bare at vi er barnehagebarn som trenger at onkel leder samlingsstunden.

  Hovedproblemet med den andre løsningen var vel ellers egentlig at spamfilteret der var så ytterst mistenksomt at man ble slettet om man la ut et par lenker. Det gjorde at sikkert veldig mange følte seg sensurert, og ble såra og vonbrotne og kanskje trodde redaksjonen sto bak… Og for meg ville løsningen også være et problem i lengden, fordi når det gjelder de sakene jeg er mest opptatt av, er jeg nesten nødt til å belegge påstandene mine med lett tilgjengelige referanser dersom mine meningsmotstandere (som tror de vet ting de bare tror) ellers har en tendens til å ta for gitt at jeg ikke har belegg for det jeg sier. (Derimot kan jeg tross alt leve med at spamfilteret ikke lot meg belegge EAT-gallionsfigurens bruk av privat-jet, luksusyacht og grundig instagramdokumenterte ferier til eksotiske steder, samtidig med virksomheten som klimaprofet som skal “redde verden”. Men litt ergerlig var det jo, for det er jo så gøy å avsløre hykleriet til de rike)

  Men anyway, nå er forumet i gang igjen med nye saker.

  Jeg tror kanskje ikke redaksjonen har så mye kapasitet til å moderere. Steigan skriver jo flere saker selv hver eneste dag - og det er i seg selv en nokså fabelaktig bedrift. Hvis han skal være aktiv på forum også, tror jeg vi må klone ham, eller noe.

  Som sagt: Men anyway, nå er forumet i gang igjen med nye saker.
  Hipp hurra!

 7. Ja, derfor er jeg nå blitt så mistenksom til om innlegg forsvinner, at jeg først kopierer det privat. Synd hvis det er lagt mye arbeid ned i det.
  Tiden din er verdifull og den viktigste ressursen du har : ))
  Ca 1700 privatfly til Davos : private jets
  A private jet burns as much fuel in an hour as a car does in a year.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

53 flere kommentarer

Deltakere