Israel med massive angrep på Damaskus

6
Israelske fly angrep Damaskus 20. og natt til 21. januar 2019. Bilde fra Twitter.

På ettermiddagen 20, januar og natt til 21. januar 2019 gikk israelske fly til massive bombeangrep mot mål i Damaskus. Den israelske hæren legger ikke fingerene i mellom og mener seg å ha rett til å bombe hva og hvem de måtte ønske fordi de hevder at iranske styrker med baser i Syria har gjennomført et angrepå på det de kaller «Israels Golanhøyder», altså de okkuperte Golanhøydene. Her er IDFs melding på Twitter.

Syria svarte på angrepene med sitt antiluftskyts, men angrepene var så omfattende at de ikke klarte å skyte ned alle missilene.

Eva Thomassen, som følger situasjonen i Syria nøye, skriver på Facebook:

Hver gang man tror at nå er det vel slutt på angrep mot Syria kommer det nye overraskelser. Og, nå fra Israel igjen. Tenk om det var vi som fikk disse missilene mot oss? Den eneste grunnen til at disse missilene ikke treffer og ødelegger Damaskus er på grunn av det syriske luftforsvaret.
De fem gangene jeg har vært i Damaskus under krigen har det vært angrep på eller over byen. Den ekle følelsen av å ikke ha kontroll, av å ikke vite om raketter treffer deg eller om det er opptakten til angrep på hele byen, er utrolig ekkel. I april 2018 fløy det bombefly over Damaskus med retning Yarmouk. Området var en del av frigjøringen av Øst-Ghouta. De foregående gangene var det angrep fra Øst-Ghouta mot Damaskus. Jeg husker blikkene vi sendte hverandre når vi satt på hotellet om kvelden. Litt sånn at vi søkte etter trøst som barn gjør. Litt sånn- det er ikke sant at det er bomber- det er sikkert bare tordenvær…Det var ikke mye trøst å hente- det nærmeste var å dukke-
Stakkars den syriske befolkningen som må leve med dette marerittet som aldri tar slutt.

Thomassen gjengir ei melding fra en venn av seg i Damaskus som skrev:

I have been following the events today and yesterday closely and here is the final assessment :
Earlier yesterday Israel launched two waves attack on a site near Damascus intl airport and an SAA air defense site. They claimed that the target was a weapon shipment from iran to its allies inside syria. This attack failed to achieve the announced goal but one SAA missile unit was directly hit.
Later today, Israel F 16 launches more than 40 Delilah cruise missiles in five waves of attacks.
Less than third of the 40+ eacaped the counter attack from SAA, of that third few reached targets.
What is different this time ?
Yesterday, It was the first day time attack.
The Israel army announced their responsibilty of the attacks on their social media pages while the missiles are still in the sky.

Bottom line :
These attacks will be more frequent and wider in range.
So get used to reading such news.

Ny og mye mer aggressiv politikk fra Israel

Etter å ha lidd nederlag i krigen ved stedfortreder mot Syria, har nå Israel kastet alle hemninger. Fra å bruke skjulte kanaler og hemmelig støtte til jihadister har nå IDF gått over til fullt angrep. Dette går også fram av israelsk presse, som her i Haaretz. Israel har lenge angrepet Syria. Nylig avgått hærsjef Gabi Eisenkot sa nylig at Israel har bombet tusenvis av mål i Syria «uten å ta ansvar for det». Nå er det annerledes, nå er det full rulle med angrep uten noen forsøk på å dekke over noe. Og Israel truer med full krig dersom Syria svarer med å angripe Israels territorium.

I en uttalelse fra det syriske forsvaret heter det at de lyktes med å skyte ned de fleste av de israelske missilene. I det dette publiseres har det ennå ikke kommet noen internasjonale reaksjoner.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

6 KOMMENTARER

  1. Jeg synes dette smaker av egen-terapi. Nuttyahoo kjemper for sitt politiske liv, og da faller bombene tett, i alle betydninger av ordet.

  2. Vad jag undrar över är varför Ryssland är så tyst och tillåter Israel att genomföra dessa angrepp.
    Varför skjuter man inte ner planen och angriper flygfälten varifrån planen startar. Det har ju också talats om att att de har tillgång till avancerad utrustning för att störa den israeliska kommunikationen med deras flygplan och missiler?

    • Russland forstår at Israel under sin crime-minister er så trigger-happy at det er tryggest å bare sitte musestille til Mandelbildt har bestemt seg.

  3. No blir det fest på evangeliesenter og betelsamfunn over heile landet:) og Jan Simonsen kjem sikkert med nok eit panegyrisk propagandamesterverk på resett (zionistisk milliardærblogg undercover som alt media) om kor flott og deilig og mektig og gode rakettar israelarane har og kor glad vi nordmenn må vera over å kunne få lov å støtte «guds folk» nei vert me ikje glade no gutar og jentar? Pssst pssst eg hørte israel sko byggja eit «tredje tempel» så det er sekkert berre ein del av fyrverkerishowet, inga grunn te å ikje bli i feststemning her nei. Uansett e d jo berre «filistera» so fer ein rakett i rattata so dei fortjene d jo=)

  4. Syria har skaffet seg bla S-300 missil system fra Russland. Problemet er at systemet ennå ikke er operativt, det vil trolig først bli tatt i bruk i løpet av februar 2019 iflg uttalelser i media fra bla russiske militære. Nå driver syriske militære med opplæring i bruk av det nye systemet. (Rart at slike opplysninger som dette gis til media). Frem til februar kan Israel herje tilnærmet fritt i Syria. Deretter blir det vanskeligere.
    http://www.thedrive.com/the-war-zone/23992/syria-finally-gets-its-s-300-sam-system-but-its-a-token-capability-at-best

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.