Israel med massive angrep på Damaskus

0
Israelske fly angrep Damaskus 20. og natt til 21. januar 2019. Bilde fra Twitter.

På ettermiddagen 20, januar og natt til 21. januar 2019 gikk israelske fly til massive bombeangrep mot mål i Damaskus. Den israelske hæren legger ikke fingerene i mellom og mener seg å ha rett til å bombe hva og hvem de måtte ønske fordi de hevder at iranske styrker med baser i Syria har gjennomført et angrepå på det de kaller «Israels Golanhøyder», altså de okkuperte Golanhøydene. Her er IDFs melding på Twitter.

Syria svarte på angrepene med sitt antiluftskyts, men angrepene var så omfattende at de ikke klarte å skyte ned alle missilene.

Eva Thomassen, som følger situasjonen i Syria nøye, skriver på Facebook:

Hver gang man tror at nå er det vel slutt på angrep mot Syria kommer det nye overraskelser. Og, nå fra Israel igjen. Tenk om det var vi som fikk disse missilene mot oss? Den eneste grunnen til at disse missilene ikke treffer og ødelegger Damaskus er på grunn av det syriske luftforsvaret.
De fem gangene jeg har vært i Damaskus under krigen har det vært angrep på eller over byen. Den ekle følelsen av å ikke ha kontroll, av å ikke vite om raketter treffer deg eller om det er opptakten til angrep på hele byen, er utrolig ekkel. I april 2018 fløy det bombefly over Damaskus med retning Yarmouk. Området var en del av frigjøringen av Øst-Ghouta. De foregående gangene var det angrep fra Øst-Ghouta mot Damaskus. Jeg husker blikkene vi sendte hverandre når vi satt på hotellet om kvelden. Litt sånn at vi søkte etter trøst som barn gjør. Litt sånn- det er ikke sant at det er bomber- det er sikkert bare tordenvær…Det var ikke mye trøst å hente- det nærmeste var å dukke-
Stakkars den syriske befolkningen som må leve med dette marerittet som aldri tar slutt.

Thomassen gjengir ei melding fra en venn av seg i Damaskus som skrev:

I have been following the events today and yesterday closely and here is the final assessment :
Earlier yesterday Israel launched two waves attack on a site near Damascus intl airport and an SAA air defense site. They claimed that the target was a weapon shipment from iran to its allies inside syria. This attack failed to achieve the announced goal but one SAA missile unit was directly hit.
Later today, Israel F 16 launches more than 40 Delilah cruise missiles in five waves of attacks.
Less than third of the 40+ eacaped the counter attack from SAA, of that third few reached targets.
What is different this time ?
Yesterday, It was the first day time attack.
The Israel army announced their responsibilty of the attacks on their social media pages while the missiles are still in the sky.

Bottom line :
These attacks will be more frequent and wider in range.
So get used to reading such news.

Ny og mye mer aggressiv politikk fra Israel

Etter å ha lidd nederlag i krigen ved stedfortreder mot Syria, har nå Israel kastet alle hemninger. Fra å bruke skjulte kanaler og hemmelig støtte til jihadister har nå IDF gått over til fullt angrep. Dette går også fram av israelsk presse, som her i Haaretz. Israel har lenge angrepet Syria. Nylig avgått hærsjef Gabi Eisenkot sa nylig at Israel har bombet tusenvis av mål i Syria «uten å ta ansvar for det». Nå er det annerledes, nå er det full rulle med angrep uten noen forsøk på å dekke over noe. Og Israel truer med full krig dersom Syria svarer med å angripe Israels territorium.

I en uttalelse fra det syriske forsvaret heter det at de lyktes med å skyte ned de fleste av de israelske missilene. I det dette publiseres har det ennå ikke kommet noen internasjonale reaksjoner.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKajsa Ekis Ekman: Vänsterpartiets velgere trampes ned
Neste artikkelAngrepet i Manbij gir USAs krigshauker og IS akkurat hva de ønsker seg.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).