Aftenpostens virtuelle virkelighet i Venezuela

0
Her fra et møte mellom Maduro og EU-ambassadørene der 18. januar 2019 der de diskuterte videre samarbeid mellom EU og Venezuela. Offisielt foto.

Av Lars Birkelund.

I 2002 støtta Aftenposten et USA-støtta statskupp i Venezuela, et kupp som riktignok ble reversert i løpet av få dager fordi presidenten, Hugo Chavez, var svært populær i folket og hadde stor støtte blant de militære. Denne dokumentaren er svært nær på kuppet. Legg merke til hvordan kuppmakerne takker media for hjelpen.  Mediene er vårt mektigste våpen, sier de i filmen.

The Revolution Will Not Be Televised – Chavez: Inside the Coup.

Men Aftenposten har fortsatt blod på tann. For siden 2002 har de fortsatt med å støtte den voldelige og forræderske opposisjonen som forsøkte å begå kupp i 2002. Og i august oppfordra Aftenposten til et nytt statskupp. «Regimet i Venezuela må bort», lød det i lederen.

I dag fortsetter propagandaen der Aftenpostens Inger Lise Hammerstrøm, har spurt en «ekspert» som passer til Aftenpostens formål, Aslak Jangård Orre, som hevder at flere kupp og attentatforsøk, USAs trusler om invasjon osv er en «fantasi».  

Her om attentatet sommeren 2018:

Hva vet vi om attentatet mot Venezuelas president Maduro?

Presidendt Nicolás Maduro. Innfelt Instagrammeldinga fra Maradona og et produktbilde av den dronetypen som ble brukt.

Her om mulig militært angrep på Venezuela:

Talk of U.S. Military Intervention in Venezuela Suddenly Gains Traction.

Jangård Orre hevder videre at Chavez sparket mange statsansatte med oljekompetanse fordi de ikke var enige med ham politisk. Sannheten er at de saboterte oljeproduksjonen som hevn for at de ikke lyktes med statskuppet i 2002. De ville med andre ord ha fått sparken, hvis de hadde gjort det samme i Norge. Og en del av dem kom faktisk til Norge etter dette, hvor de med glede har blitt tatt i mot av myndigheter som er på linje med USAs politikk for Venezuela. Norge har forøvrig oljeinteresser i Venezuela. Så det er en slags logikk i galskapen.

Aftenposten/Orre tier som vanlig om at fattigdommen og andre problemer i landet for det meste skyldes sanksjoner og sabotasje som fører til mangel på mat, medisiner etc, som igjen fører til ekstrem inflasjon. De tier også om at Venezuela i stor grad har klart å opprettholde sosiale goder, sosial boligbygging mm tross dette.  

GoodYears fabrikk i Venezuela legges ned på grunn av sanksjonene

Orre juger rett og slett når han hevder at Venezuela kun har tre støttespillere: Nord Korea, Russland og Kina. For sannheten er at Venezuela har omtrent halvparten av de latin-amerikanske landene og mange andre land med seg.

Så denne gangen overgår Afteposten seg sjøl i forsøket på å skape en virtuell virkelighet om Venezuela. Ja, når man har USAs trusler om militærinvasjon i bakhodet er det knapt en overdrivelse å si at dette er krigspropaganda fra Aftenposten, ala den de bedrev/bedriver motLibya, Syria osv.

Hold fingrene fra fatet, Aftenposten. Det finnes krigsforbrytere blant norske politikere. Men de tør dere ikke å ta. Tvert i mot, den verste av dem, Jens Stoltenberg behandler dere som en helt.

Om ikke Trump har rett i så mye annet så har han rett i at mediene er folkets fiende. Men han er ikke den første som har sagt det. For den norske og andre arbeiderbevegelser starta for 100 år siden egne aviser fordi borgerpressa trakasserte dem. I dag spiller alternative medier/sosiale medier samme rolle, sjøl om alle ikke er like folkelige.

Hva skjer så? Jo, de nye mediene blir trakassert av elitenes medier, deriblant Aftenposten. Sosiale medier ble hyllet da de ble brukt til å skape «revolusjoner» i Midt Østen og Ukraina. Men nå som de brukes til å skape forandringer på bekostning av etablissementets medier, deriblant Aftenposten, kommer rop om sensur.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.