Ukrainsk etterretning påstår at Russland står bak de gule vestene

4
Illustrasjon: Vitaly Podvitsky


I det standardeventyret som makteliten og hovedstrømsmediene forteller er det Russland som står bak alt som er vondt og skakt i verden. Hvis djupstatens upopulære kandidat taper, slik Hillary Clinton gjorde, så kan det ikke finnes noen annen forklaring enn at Vladimir Putin sto bak. Og nå har også etterretningstjenesten SBU i Ukraina funnet ut at det må være Russland som står bak de gule vestene i Frankrike og andre land.
Dette skriver den ukrainske nettavisa Unian:

«SBU har informasjon om at russiske etterretningstjenester vil organisere lignende provokasjoner i Belgia, Tyskland, Spania, Bulgaria og andre europeiske land.

De siste store «gule vest» -opprørene i Paris, Frankrike, ledsaget av plyndring, hærverk og sammenstøt av aktivister og politimyndigheter er en «praktisk øvelse» av europeiske radikalere opplært av den russiske føderasjonens hemmelige tjenester, sier SBU. Kreml bruker skitne metoder for å ødelegge den europeisk stabiliteten, som det ser som en trussel, sier SBU, sjef Vasyl Hrytsak, i en uttalelse som ble lagt ut på SBUs Facebook-side 9. desember. Ifølge informasjon som er tilgjengelig for de ukrainske spesialtjenestene, har Moskva intensivert innsatsen for å gripe kontrollen over de radikale bevegelsene i Europa de siste årene, skriver Unian.»

Det ukrainske nyhetsbyrået bringer dette bildet av flagget til Folkerepubllikken Donetsk i Paris. Et utvilsomt skuddsikkert bevis for å Putin står bak de gule vestene.

Nå skal jo deler av verden snart feire jomfrufødselen, og Maria sa jo angivelig til mannen sin at det var engelen Gabriel som gjorde det. I vår tid ville hun naturligvis ha skyldt på Putin.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  My weekly reminder that only imbeciles believe in the Russian collusion hoax. Don’t be an imbecile.
  Thanks. ~ Dan Bongino

 2. Sa dei “Europeiske radikale”? Den visa er gamal - like gamal som Komintern. Og likevel var dei europeiske radikale langt meir radikale den gongen Russland var ein av fleire sovjetrepublikkar.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Budskapet til befolkningen i Frankrike blir da omtrent som følgende (fra ukrainsk etteretning):
  “Til befolkningen i Frankrike: dere er idioter, når dere ser i kjøleskapet i slutten av måneden så finner dere ut at kjøleskapet er tomt for mat og at kontoen også er tom for penger, da må dere jo forstå at det er russiske agenter som har vært hjemme hos dere i løpet av natten og har tømt kjøleskapet for mat og som også har tømt kontoen deres. Det er jo helt innlysende at det er slik det er”.

  Men selvfølgelig, store deler av befolkningen i Ukraina er fattigere enn befolkningen i Frankrike, og uten at befolkningen i Ukraina av den grunn gjør opprør (bortsett fra i østlige provinser). Isteden forlater store deler av befolkningen landet for å finne arbeid i nabolandene i EU.

 4. Avatar for Mari Mari says:

  Merkelig nok tenker jeg på en vits etter å ha lest dette.
  En klovn, en komiker og en entertainer kommen inn i en bar. Bartendern spør hva det skal være. “En øl kunne vært godt”, svarer han…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere