Ukrainsk etterretning påstår at Russland står bak de gule vestene

0
Illustrasjon: Vitaly Podvitsky


I det standardeventyret som makteliten og hovedstrømsmediene forteller er det Russland som står bak alt som er vondt og skakt i verden. Hvis djupstatens upopulære kandidat taper, slik Hillary Clinton gjorde, så kan det ikke finnes noen annen forklaring enn at Vladimir Putin sto bak. Og nå har også etterretningstjenesten SBU i Ukraina funnet ut at det må være Russland som står bak de gule vestene i Frankrike og andre land.
Dette skriver den ukrainske nettavisa Unian:

«SBU har informasjon om at russiske etterretningstjenester vil organisere lignende provokasjoner i Belgia, Tyskland, Spania, Bulgaria og andre europeiske land.

De siste store «gule vest» -opprørene i Paris, Frankrike, ledsaget av plyndring, hærverk og sammenstøt av aktivister og politimyndigheter er en «praktisk øvelse» av europeiske radikalere opplært av den russiske føderasjonens hemmelige tjenester, sier SBU. Kreml bruker skitne metoder for å ødelegge den europeisk stabiliteten, som det ser som en trussel, sier SBU, sjef Vasyl Hrytsak, i en uttalelse som ble lagt ut på SBUs Facebook-side 9. desember. Ifølge informasjon som er tilgjengelig for de ukrainske spesialtjenestene, har Moskva intensivert innsatsen for å gripe kontrollen over de radikale bevegelsene i Europa de siste årene, skriver Unian.»

Det ukrainske nyhetsbyrået bringer dette bildet av flagget til Folkerepubllikken Donetsk i Paris. Et utvilsomt skuddsikkert bevis for å Putin står bak de gule vestene.

Nå skal jo deler av verden snart feire jomfrufødselen, og Maria sa jo angivelig til mannen sin at det var engelen Gabriel som gjorde det. I vår tid ville hun naturligvis ha skyldt på Putin.


KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLedende konservativ politiker i Storbritannia vil true irene med matmangel
Neste artikkelSleipe kontrollerende Facebook
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).