Mens flere briter dør av fattigdom håver Labours David Miliband inn millioner på veldedighet

3
Tidligere Labour-topp David Miliband håver inn godt over 4 millioner kroner i året som bistandsleder. Hans fattige landsmenn har det ikke like greit. Bakgrunnsbilde Shutterstock. Innfelt Milliband fra IRCs nettside.

Den tidligere utenriksministeren i Storbritannia, David Miliband, Labour har en årslønn på 425.000 pund, eller 4,7 millioner kroner, for 37,5 timers arbeidsuke i den veldedige organisasjonen International Rescue Committee. Dette går fram av regnskapstall som er publisert i Charities Bureau.

Dette er betraktelig mer enn den lønna Miliband hadde som utenriksminister, da han fikk 142.000 pund for en jobb som nødvendigvis må ha vært på mer enn ei normalarbeidsuke.

International Rescue Committee er en av disse veldedige organisasjonene som er sponset av milliardærer og maktklikker rundt omkrig i verden for å tjene deres formål. På giverlista i deres nyeste årsrapport finner man Dubai, fondsforvalterne Fidelity og Vanguard, Stavros Niarchos, Google, Ford Foundation, BlackRock, all the usual suspects.

Milibands heftige millionlønn for veldedig arbeid kommer som et grelt motstykke til rapportene om at forventet levealder i Storbritannia har stagnert for første gang siden annen verdenskrig og at hans fattige landsmenn i økende grad dør av fattigdom og kulde.

Det er forresten interessant å se hvor lukrativt det er å drive bistandsarbeid. I Norge tjente de fem bistandstoppene til dels godt over millionen i året. Jan Egeland tjente 1,35 millioner som leder for Flyktninghjelpen, mens Kjell Roland i Norfund tjente 2,5 millioner. Egeland har også vært FNs spesialutsending for Syria og vi får anta at han også har fått godtgjørelser for det og andre internasjonale oppdrag.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg er rimelig sikker på at vi kan se det samme i Norge, om vi bare ser på menn fra arbeiderklassen. Borgerskapet som kuppet Arbeiderbevegelsen anser den hvite arbeiderklassen priviligert, og da selvfølgelig rasistisk fordi de ønsker å beholde privilegier som penger nok til et hjem for familien sin.

 2. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Folk kjent for sitt humanitære verdenssyn sitter som ‘overseers’ i IRC, en fredsprisvinner til og med. Her finner vi bl.a. Madeleine K. Albright, Henry Kissinger, Colin L. Powell og Condoleezza Rice.
  Disse fire har vel skapt flere flyktninger enn IRC til sammen har hjulpet.
  Og det viser vel også at måten man håndterer flyktninger kan brukes som et geopolitisk verktøy

 3. Amazing Testimony of an English “ex-pat” in China

  Following one of our past rebuttal pieces about China’s “authoritarian” leader, Xi Jinping, and the rapid progress of China, a long-time reader and English ex-pat living in China wrote in to confirm and expand upon what we had published about the success of what is essentially a Chinese version of market-oriented fascism.

  http://tomatobubble.com/englishman_in_china.html

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere