Mens flere briter dør av fattigdom håver Labours David Miliband inn millioner på veldedighet

0
Tidligere Labour-topp David Miliband håver inn godt over 4 millioner kroner i året som bistandsleder. Hans fattige landsmenn har det ikke like greit. Bakgrunnsbilde Shutterstock. Innfelt Milliband fra IRCs nettside.

Den tidligere utenriksministeren i Storbritannia, David Miliband, Labour har en årslønn på 425.000 pund, eller 4,7 millioner kroner, for 37,5 timers arbeidsuke i den veldedige organisasjonen International Rescue Committee. Dette går fram av regnskapstall som er publisert i Charities Bureau.

Dette er betraktelig mer enn den lønna Miliband hadde som utenriksminister, da han fikk 142.000 pund for en jobb som nødvendigvis må ha vært på mer enn ei normalarbeidsuke.

International Rescue Committee er en av disse veldedige organisasjonene som er sponset av milliardærer og maktklikker rundt omkrig i verden for å tjene deres formål. På giverlista i deres nyeste årsrapport finner man Dubai, fondsforvalterne Fidelity og Vanguard, Stavros Niarchos, Google, Ford Foundation, BlackRock, all the usual suspects.

Milibands heftige millionlønn for veldedig arbeid kommer som et grelt motstykke til rapportene om at forventet levealder i Storbritannia har stagnert for første gang siden annen verdenskrig og at hans fattige landsmenn i økende grad dør av fattigdom og kulde.

Det er forresten interessant å se hvor lukrativt det er å drive bistandsarbeid. I Norge tjente de fem bistandstoppene til dels godt over millionen i året. Jan Egeland tjente 1,35 millioner som leder for Flyktninghjelpen, mens Kjell Roland i Norfund tjente 2,5 millioner. Egeland har også vært FNs spesialutsending for Syria og vi får anta at han også har fått godtgjørelser for det og andre internasjonale oppdrag.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.