Her kan du kjøpe en svart mann for 400 dollar. Slavesamfunnet vi har vært med på å skape.

0
I Libya kan man kjøpe en svart mann som slave for 400 dollar. Skjermdump.

Slaveriet blomstrer i Libya der tusener av svarte afrikanere håper på å komme til Europa mens de i stedet opplever å bli kjøpt og solgt som kveg på de lokale slavemarkedene.

Dette slaveriet og disse slavemarkedene har oppstått  fordi vi, det anti-rasistiske og fredelige Norge, var så vennlig å bombe Libya sønder og sammen. Og det ble gjort av den rødgrønne regjeringa med Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre i spissen. Og det ble gjort for å fremme kvinnefrigjøring og demokrati!

Men våre politiske ledere kommer ikke unna at de bærer et tungt ansvar for det ødelagte samfunnet som er skapt i ruinene av det som en gang var det velstående Libya.

Der kan du få kjøpt en svart mann for 400 dollar.

De som organiserer denne slavehandelen er de samme kriminelle bandene og jihadistiske militsene som driver menneskesmuglinga gjennom Sahara og over Middelhavet til Europa. Massemigrasjon er milliardindustri. Interpol sier at menneskesmugling i dag genererer 28 milliarder dollar i året, og er den raskest voksende kriminelle bransjen i verden. Og ett av produktene av denne kriminelle virksomheten er slaveri.

Les: Den moderne slavetrafikken

Libya er verdens største slavemarked. Dette skrev vi på steigan.no 30. august 2017. Vi baserte oss på Pulitzer-prisvinneren Narciso Contreras som hadde vært i Libya som fotograf og oppdaget at afrikanske migranter holdes som slaver i reine slaveleire og så selges på markedet.

Svarte migranter i Libya er blitt forespeilet et liv i velstand i Europa. Men skjebnen deres avgjøres av kriminelle bander som driver menneskemuglinga. De kan like gjerne bli solgt som slaver. Skjermdump.

Offisielt er Norge stolt av sin bombing av Libya.


Forrige artikkelHvordan Storbritannia stjal 45 tusen milliarder fra India og løy om det
Neste artikkelDen pinlige debatten i Stortinget om migrasjonspakten
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).