Forsøk på å kneble en kritiker

5
Tim Andersons bok The Dirty war on Syria.
Eva Thomassen

Av Eva Thomassen.

Professor Tim Andersson ved University of Sydney, Australia, har fått sparken fra Universitetet og får heller ikke lov å bevege seg på universitetetsområdet. Andersson har arbeidet ved universitetet i over 20 år.


Slik forklarer Tim Andersson saken selv 4.desember

“Yesterday University of Sydney Provost Stephen Garton suspended me from my position as a seniorlecturer and banned me from entering the university. I have worked as an academic at this University for more than 20 years and am appealing thedecision to a Review Committee.
This move is the culmination of a series of failed attempts by management to restrict my public comments. I have always rejected such censorship. The latest complaint concerns my advisory analysis of the Israeli attacks on Gaza. Examine the graphic below and decide for yourself whether or how this infographic might be ‘offensive’.

These complaints, over the last 18 months, have been petty and absurd. In myview they represent an unusually aggressive regime of political censorship, inwhich no decent university should be involved. 
Most of the management complaints have to do with my criticisms of warpropaganda against Syria, Iraq and Palestine. I don’t accept such censorship.

Stephen Garton has ignored the ‘intellectual freedom’ rule of the university, which states that academic staff are entitled to ‘express unpopular orcontroversial views, provided that in doing so staff must not engage in harassment, vilification or intimidation’. I will point this out to the ReviewCommittee.

I have told Provost Garton that I don’t abuse or engage in gratuitous criticism, but I do criticise dishonest propaganda harshly, when justified. Ihave rejected his attempts at political censorship as unprincipled.”

Dr Tim Anderson

Så hvorfor har Andersson fått sparken? Han har brukt ytringsfriheten som visstnok skal være en av bærebjelkene i et demokrati. Han har kritisert Israels gjentatte massakre på palestinerne. Han har kommet i «skade» for å omtale Israel på denne måten:

Selv Haaretz synes at å gi Andersson sparken er for drøyt. 

Han var den første som så hvor skitten krigen mot Syria er. Han besøkte Syria allerede i 2013 og har en rekke ganger vært i landet. Blant annet i Deir Ezoor etter området ble befridd. Han har derfor hatt førstehåndskjennskap til blant annet de tonnevis av våpen IS har etterlatt seg. Han får de av oss som vil se at disse våpnene ikke har funnet vegen gjennom de enorme ørkenområdene alene. Foto: privat

Tim Andersson i Deir Ezoor kort tid etter området blebefridd oktober 3027. Som det fremkommer av bildet fotograferer han noe avvåpenlagre IS etterlot seg. Bla. Mengder med droner.


Han har avkledd løgnene til denne USA-ledede koalisjonen som sier de er i Syria for å bekjempe IS. De er i Syria for noe ganske annet. De bruker IS som leiemordere til bruk i denne regimeskifte-krigen. Han har vært en øyeåpner for folk i Vest. Han har bl.a. brukt nettet som formidlingsarea og har således nådd for mange…

 Han har også skrevet boka: The Dirty War on Syria fra 2016

 Boka er oversatt tilen rekke språk. Men, Andersson har som alle andre som ser at krigen mot Syria er skitten og sier det høyt, måttet tåle karakterdrap. Nå har han altså fått sparken.

Andersson har på sin egen måte informert verden om hykleriet og råttenskapen bak vestens politikere og i mainstreammediene. Han har billedliggjort løgnene og derved gjort det enklere for folk å forstå Vestens doble standarder. Det var dette som skulle felle han. Motstanderne slapp å lese hva han skriver, man kunne ta en titt på sitatene og bildene han lager over artiklene han presenterer. Og, det har de åpenbart gjort. Så hvem er Anderssons motstandere?

Enkelte føler det beklemmende at man har ansatte ved universitetet som bruker ytringsfriheten.

 Universityfree speech rules ‘definitely worth considering’, says Human Rights Commissioner.
 

Andersson er nok en person som blir offer for no platforming.

Hva kan vi andre gjøre? Lese hva Andersson og andre skriver en rekke steder. Og, ikke minst tenke selv. Tim Andersson er en pioner og en intellektuell som det det dessverre er for få av. Vi er blitt for late. -Dumt med tanke på at latskap gjør at vi ikke vil se markørene ved neste regimeskifte-krig. Eller når vi selv blir rundlurt av den absolutt smarteste oppfinnelsen: «Demokrati». Vi tror vi er frie, kan ytre oss uten å risikere å miste jobben eller å miste status eller fremtidige jobber. Det varer akkurat så lenge våre myndigheter finner det formålstjenlig. Nå begynner det å stramme seg inn. Unntakstilstand i flere land. Sensur og utestenging fra facebook. Altså vi må passe oss… Tim Andersson er absolutt en person som står i fare for å bli utestengt fra facebook og twitter.

Jeg anbefaler alle å følge Tim Andersson på facebook og twitter og gi sin støtte til hans viktige arbeid.


Les også:

Den skitne krigen mot SyriaKampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for EssEllJi EssEllJi says:

  Till och med den “frikännande” Haarets-notisen innehåller likväl en liten vit propagandalögn i form av påståendet att “he allegedly showed his students material featuring the Nazi swastika imposed over the flag of Israel”!
  ‘Imposed over’ betyder väl ‘övertäckande’ medan bilden i original visar en svastika som bryter sig fram igenom flaggans stjärna - en fullt rimlig historisk illustration ?

 2. Skal ikke et universitet være en arena for for utveksling av frie tanker og meninger? Eller skal et universitet fabrikkere morgendagens ledere som lydig utfører hva Makten pålegger dem? Hva tenker Tim Anderssons studenter når de ser han har fått sparken for å kritisere Israels massakrer og og den USA-ledede krigen i Syria?

  Tim Andresson har en grad i økonomi og i internasjonal politikk, så en del av hans studenter vil nok bli journalister. Ikke bare får journalister sparken, som de to som fikk sparken fra Fox for å kritsert Monsanto, men nå får journalistenes professorer også sparken for å kritisere den globale storkapitalen som også har eierinteresser i Universitetene verden over, spesielt i USA.

  The University of Sydney har “Sidere mens eadem mutato” som motto, som betyr “Though the constellations change, the mind is universal”. Javel, sinnet er universielt, men bare så lenge du ikke kritiserer den globale storkapitalens univers, må det bety ved dette universitetet.

 3. “Der man brenner bøker, vil man til slutt også brenne mennesker.” -Et nesten profetisk sitat av Christian Johann Heinrich Heine (1797-1856), tysk jurist, poet og idealist, som etter sin død fikk sin litteratur svartelistet av nazistene. På universitetet i Sydney forstår de ikke betydningen av dette sitatet som har fått stå som en bauta i etterkrigstidens kollektive bevissthet. På universitetet i Sydney kaster de erfaringene fra 2. verdenskrig på bålet. På universitetet i Sydney brenner de boken, “The dirty war on Syria”. -Ikke fordi den er usann, slik så mange andre bøker som de velger å beholde er, men fordi den beskriver sannheten i verdenshistoriens mest intense informasjonskrig noensinne.

 4. Præcist derfor er stort set alle samfundsforskere forsigtige! De ved nemlig godt, ligesom alle andre offentligt ansatte og journalister - hvad konkret radikal/revolutionær artikulation/ forskning og publicering heraf kan indebære: Nemlig at få sparket - og blive arbejdsløs og fattig.

  • Så det er ikke derfra initiativet til den samfunds- og udenrigspolitik udviklende debat, kommer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere