Trump svært fornærmet over Macrons uttalelser

0

Frankrikes president, Emmanuel Macron, sa ifølge AFP at «Vi må beskytte oss mot Kina, Russland og til og med mot USA.» Ikke helt overraskende har dette falt USAs president Donald Trump tungt for brystet. I en melding på Twitter skriver Trump at han synes Macrons uttalelser er «svært fornærmende», og han legger til at kanskje burde Europa først betale sin rimelige andel av NATOs budsjett, som USA nå subsidierer.

Ingen de Gaulle

Macron er en nærmest fanatisk tilhenger av å skape en Europa-hær, fordi det samsvarer med den europeiske finanskapitalens behov for å sikre sine interesser. Men Macron er ingen Charles de Gaulle. Han er ikke herdet i kamp som de Gaulle, men er et markedsføringsprodukt uten røtter i det franske samfunnet. Macron har da heller ikke fått noen ryggdekning fra andre ledere i EU etter sine uttalelser.

Trump har neppe noen djupere analyse av Macrons svakhet, eller han har i hvert fall ikke gitt inntrykk av å ha det. Men det trenger han da heller ikke for å se at Macron bløffer. Franske velgere er ikke villige til å betale det det koster å bygge denne Europahæren så lenge fransk økonomi og det franske samfunnet går så på skakke som det gjør.

Det Macron har rett i, naturligvis, er at USA truer Europas interesser, og at Europa trenger å komme ut av USAs klør. Men så lenge EU ikke en gang klarer å hindre USA i å styre sin utenrikshandel, har de ikke mye de skulle ha sagt.

 

Bli med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken. Klikk her.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.