Etter at Hillary Clinton tapte presidentvalget i 2016 mot Donald Trump ble plutselig den svære saka i USA det som er kalt «Russiagate». Påstanden var at det var den onde Valdimir Putin og hans russiske «nettroll» som på underfundig vis hadde sørget for at Trump vant og Clinton tapte. Dette ble hevdet i en fellesuttalelse fra Department Of Homeland Security og National Intelligence on Election Security i oktober 2016, en uttalelse som for øvrig var innholdsløs når det gjelder bevis.
Senatorer fra begge partier omtalte denne angivelige, og fortsatt ikke beviste, innblandinga for «en krigshandling», en 9/11-handling» og en «hendelse av Pearl Harbor-skala».
John McCain sa allerede rett etter presidentvalget at «Russlands cyberangrep er en krigshandling.»
Senator Jeanne Shaheen fra Demokratene sa i 2017 at «Russlands hacking er en krigshandling.»
Hillary Clinton sa under sin boklansering i 2017 at «Russlands innblanding i valget i USA var et «cyber 9/11».»
Krigshisseren Tom Friedman kalte den angivelige hackinga for en «Pearl Harbor scale event».
Etter veldig mye ståhei er vi altså framme ved mellomvalget i USA og hvor har det blitt av «Russiagate»? I valgkampen er den sporløst forsvunnet, skriver Justin Raimondo i Antiwar.com. Meningsmålinger viser at mindre enn 1 prosent av velgerne i USA mener at «Russiagate» er en stor sak, og i gjennomsnitt ligger den et sted mellom 49. og 101. plass blant velgernes prioriteringer.
Bli med på å støtte kritisk og uavhengig journalistikk, klikk her.