Er mobiltelefoner kreftframkallende?

17
Mobilteknologien gir potensielt helserisiko både fra nettverk og sendere og fra mobiltelefoner og annet brukerutstyr.

Mobiltelefoner brukes i dag av 95 prosent av de voksne innbyggerne i USA. Derfor har National Toxicological Program som ligger under helsedepartementet i USA gjennomført studier for å finne ut om stråling fra mobiltelefoner kan være kreftframkallende.

For å finne ut av det har NTP gjennomført omfattende studier av stråling fra 2G og 3G telefoner for å finne ut om de kan skape kreft hos rotter. NTP skriver på sine nettsider at forskninga viser:

 • Klare bevis for kreft i hjertet til mannlige rotter.
 • Noe bevis for kreft i hjernen til mannlige rotter.
 • Noe bevis for kreft i adrnalinkjertlene til mannlige rotter.

NTPs forskningsprogram har gått over ti år og har kostet 30 millioner dollar. Leder av programmet, John Bucher, sier at deres studier viser en klar sammenheng mellom denne typen stråling og utvikling av kreftceller. NTP har foreløpig ikke gjennomført noen slike studier på 4G og 5G-teknologi.

Avisa The Guardian skrev om NTPs forskning tidligere i 2018 og mer enn antydet at mobilindustrien ønsker å underkjenne forskningen og at de store medieorganisasjonene også var lite interessert i å omtale den.

NTPs forskning er også omtalt i Scientific American der de også gjengir skeptikernes synspunkter.

USAs National Cancer Institutes faktaark om mobiltelefoner og kreft drøfter risikoen, men konkluderer ikke.

Forskning som er gjennomført av pakistanske forskere viser at stråling fra 3G og 4G telefoner gir en høyere grad av celleforandring enn 2G.

 

 

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  I tillegg til en selvskapt opiat epidemi så kan land slik som USA også risikere å pådra seg en selvskap 5G kreft epidemi? Når man hyller kreftenes frie spill så er det ikke grenser for hvilke skader et land kan risikere å påføre seg selv feks når det gjelder slikt som helseproblemer. Andre land som er mer restriktive (som feks Russland) kan slippe å pådra seg like mange problemer.

  I dag er det (etter det jeg vet) slik at 2 av 3 personer i Norge en gang i livet får kreft og ingen aner hvorfor. Og verre kan det kanskje bli fremover?

 2. Avatar for Hammer Hammer says:

  Ja og nå lanseres 5G med full kraft, med Kina i spissen. Det viser bare at Marx hadde rett da han skrev: Under Kapitalismen utvikler produktivkreftene seg uavhengig av menneskenes vilje. Kapitalismen er et kriminelt og livsfarlig økonomisk og politisk system som må fases ut og det raskt! :fire::muscle::wink:

 3. Avatar for INK INK says:

  Fra før er det dessuten slik at Det internasjonale kreftforskningsbyrået (IARC), som er et WHO-organ, klassifiserte all radiofrekvent stråling som “mulig kreftfremkallende”, gruppe 2B, allerede i 2011. Klassifiseringen ble satt på grunnlag av noe evidens fra studier både på dyr og mennesker som finner økt risiko for gliom (ondartet hjernekreft) . Pressemeldingen fra IARC/WHO om kreftklassifiseringen kan leses her: http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2011/pdfs/pr208_E.pdf

  Det er forresten vanlig at en slik gruppe 2B-klassifikasjon basert på funn av noe evidens i både studier på dyr og mennesker, utløser krav om merking med advarsler og anbefalinger om forsiktighetstiltak.

  Flere av de forskerne fra IARC-ekspertpanelet som sto for klassifiseringen i 2011, har dessuten de senere årene gått offentlig ut og anbefalt en strengere klassifisering på grunnlag av funn av signifikant økt forekomst av kreft etter eksponering under våre grenseverdier i flere store nyere studier fra velrennomerte laboratorier. Disse forskerne anbefaler en ny klassifisering som enten gruppe 2A, «sannsynlig kreftfremkallende», eller – og dette gjelder de av disse IARC-forskerne som har uttalt seg de par siste årene – gruppe 1, «kreftfremkallende». Noen av disse anbefalingene, og det vitenskapelige grunnlaget for dem, er også publisert i vitenskapelige tidsskrifter .

  Eksempler på eksperter fra IARC-panelet som hevder det er behov for strengere kreftklassifisering: Dr. Anthony B. Miller, (her i en fagfellevurdert studie fra 2018), onkologen Lennart Hardell PhD (og her også i en fagfellevurdert studie fra 2017 ) og tidl. forsker for det finske strålevernet, Adj. Prof. Dariusz Leszczynski,

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hvis vi også tar i betraktning at vi fylles med alskens kjemikalier som også blir påvirket av frekvenser og stråling, kan cocktailen bli ganske så skummel. Sleng inn epigenetikk, og vektorene går amok.

 5. Professor Anthony Suttons bøker Liste her : http://www.antonysutton.com/suttonbibliography.html
  Han skrev blandt annet
  WESTERN TECHNOLOGY AND SOVIET ECONOMIC DEVELOPMENT
  1968 Volume One 1917-1930
  1971 Volume Two 1930-1945
  1973 Volume Three 1945-1965
  og “Wall Street and the bolshevik revolution” , som man kan se litt på her :
  Anthony Sutton Boka på amazon.
  Wall Street and the Bolshevik Revolution: The Remarkable True Story of the American Capitalists Who Financed the Russian Communists
  som bygger på grundig research, om Wall Street og rollen de spilte i forbindelse med revolusjonen i Russland. Han gjør det samme om Hitler og nasjonalsosialismen, og viser hvilke selskaper som var involvert.
  Se også artikkelen “War street”, men ikke glem at det er en avis fra Soros stallen.
  https://www.dn.no/magasinet/historie/okonomi/usa/new-york/war-street/1-1-5161039
  Har du lest “Wall Street and the Bolshevik revolution ?”
  Boka ligger ute på nett også, i linken du finner fra Voltairenet der den kan lastes ned.

  “Why did the 1917 American Red Cross Mission to Russia include more financiers than medical doctors?” Navnene på disse er oppgitt. Anthony Sutton døde i 2002.
  Videoen heter “Wall Street, Nazis & the Bolshevik Revolution by Prof. Antony C. Sutton”
  Siste halvdel handler om USA- Russland sammenhengene.Legg merke til det han sier om atomvåpen.
  Fra 16.40 og videre…

  https://www.youtube.com/watch?v=hG7lG0ggHck
 6. Avatar for INK INK says:

  @Gatekeeper Apropos Russland og stråling:

  Jeg fant følgende lille perle i et notat av Martin L. Pall, PhD, professor emeritus i biokjemi og medisinske basalfag, Washington State University:

  “One question that can be asked is whether there are any major international political figures who appear to have a good understanding of the EMF/health issue? When I was asked that question, I was able to come up with only one person. That person is President Vladimir Putin of Russia. This inference comes from an interview of Dr. Dietrich Klinghardt, who practices in Seattle, by Dr. Joseph Mercola, that occurred in December 2017, an interview that was entirely focused on EMF health effects [117]. In that context Dr. Klinghardt states that a lecture that Putin gave to the Russian assembly said, “We do not need to go to war with America. America is committing collective suicide by the way they are using electricity. We just have to wait until they are all in the psychiatric hospital.” When I saw that, I asked myself whether it is plausible that Vladimir Putin has a deep understanding of the neuropsychiatric effects of the EMFs? And then I thought, of course, Vladimir Putin was the head of the KGB when the latter studies reviewed by Dr. Karl Hecht [28] were being done in the Soviet Union. The most important effects that were shown to be produced by the EMFs, in those studies, were the neuropsychiatric effects. Furthermore, the Putin statement apparently shows not only a substantial understanding of those effects but also the fact that they are cumulative and become irreversible, as shown in those studies [28] and in other studies discussed in Chapter 4. One thing that I would add is that President Putin apparently practices what he preaches. He avoids smart phones [118].”


  (omtale på norsk her: https://einarflydal.com/2018/10/29/statsbudsjettet-genetiker-advarer-om-at-5g-er-en-alvorlig-trussel-mot-livet-og-at-bransjen-svindler-myndighetene/)

 7. Huff a meg da… Putin bruker ikke telefonen nei.
  Noen ganger får man lyst til å hive den på sjøen. Det skjer innimellom at den forsvinner, og jeg tenker :
  Så bra ! :wink:Så dukker den opp igjen, og jeg er like skuffet hver gang :stuck_out_tongue_winking_eye:
  Jeg syns det ser skrekkelig ut det der med den artikkelen du linket til, og det er en som mente at det lønte seg å ha mobilen i flymodus. Kanskje det hjelper litt.

 8. Jeg holder en knapp på at du kjenner Lenin bedre enn meg : ) Det er en spesiell tid vi lever i må jeg si. Tenk at man bare med noen få tastetrykk kan se gamle filmer av disse folka på youtube, ikke bare lese om dem, men i går så jeg faktisk Lev Davidovitch Bronstein :wink: med fiskestanga.
  Når det gjelder det jeg skrev om, så er det ikke bare disse bruddstykkene som peker i retning av at Kapitalistene finansierte kommunister. Det er typisk de på toppen å spille på mange hester.
  Det er også en samlet vurdering og kjennskap til hvordan eliten på toppen er helt amoralske, og det er på mange måter riktig det du skrev om ordtaket som sa at Kapitalismen er så rovgrisk, at den er villig til å selge det repet som den selv skal henges i.
  Anthony Suttons bøker er nok korrekte , og han ofret karrieren sin ved Hoover Institution for det han fant, nemlig at det var USA som finansierte den økonomiske og millitære utviklingen i Sovjetunionen.

  In 1973, Sutton published a popularized, condensed version of the sections of the forthcoming third volume relevant to military technology called National Suicide: Military Aid to the Soviet Union after which he was forced out of the Hoover Institution. His conclusion from his research on the issue was that the conflicts of the Cold War were “not fought to restrain communism” since the United States, through financing the Soviet Union “directly or indirectly armed both sides in at least Korea and Vietnam” but the wars were organised in order “to generate multibillion-dollar armaments contracts.”
  Her er en referanse på hans arbeid med sine funn i arkiver, som viser amerikanske handelskontrakter med Russland :
  for C. H. Feinstein of Clare College, Cambridge Unversity, who reviewed Sutton’s first volume, covering 1917-1930? He could
  not honestly fault Sutton’s basic scholarship, nor did he try:

  … he has examined a vast amount of information, much of it previously
  unknown to scholars, regarding the trading contacts and contracts between the
  U.S.S.R and the West, notably Germany and the United States. The primary
  sources were the fascinating and extraordinarily detailed files of the U.S. State
  Department and the archives of the German Foreign Ministry, and these were
  supplemented by a wide-ranging and multilingual selection of books and
  journals.

  “The Best Enemy Money Can Buy,” (Forordet )
  …looked at the role of military technology transfers up to the 1980s.
  Den beste fiende man kan få kjøpt seg for penger.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

9 flere kommentarer

Deltakere