USA sender 500 lastebiler med våpen til YPG i Syria

0
USA har inntil nylig sendt store mengder våpen og militært utstyr til de kurdiske styrkene i Syria. Kommer de snart til å trekke seg ut?

I løpet av ei uke i oktober 2018 har USA sendt hele 500 lastebiler med våpen til sin kurdiske allierte YPG i Manbij. Dette skjer til tross for en avtale mellom Tyrkia og USA om at YPG skal trekke seg tilbake fra området. Det ble også sendt gravemaskiner og bulldosere til graving av skyttergarver og befestninger.

Dette skriver den tyrkiske avisa Yeni Safak.

Denne nyheten blir også omtalt av den kurdiske nyhetstjenesten Kurdpress.

USAs tropper fortsetter med militær og logistisk transport fra det nordlige Irak til Syria for å styrke sin ulovlige okkupasjon av det nordøstlige Syria.

Den syriske statseide kanalen SANA hevder at innbyggere i Hasaka i det nordøstlige Syria demonstrerte kraftig 14. oktober 2018 mot det de kalte SDFs undertrykking. SDF skal ha kidnappet unge menn for å tvangsrekuttere dem. De skal også ha hindret skolebarn i å gå på skole. Størsteparten av det området som SDF kaller «Føderasjonen Nordøst Syria» har ikke-kurdisk flertall, og det er flere ganger rapportert om konflikter mellom det arabiske flertallet og de USA-støttede SDF-styrkene.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no