To kart viser Syrias seire på tre år

0

I september 2015 var situasjonen i Syria uhyre kritisk. De utenlandskkontrollerte jihadiststyrkene hadde tatt kontroll over mesteparten av landet, og det var en alvorlig fare for at de også ville kunne erobre Aleppo og Damaskus. Syrias president Bashar al-Assad henvendte seg derfor til Russland og ba om hjelp til å slå dem tilbake. Og den hjelpen kom. 30 september 2015 gjennomførte det russiske flyvåpenet sine første angrep mot terroristene, og siden da har krigslykken snudd for Syria.

Slik var situasjonen 24. september 2015:

Tre års krig mot terrorister, som har hatt massiv støtte fra utlandet, har ført til store seire for den syriske hæren. Dette vises svært tydelig gjennom dette kartet:

Det siste kartet viser også svært tydelig at det nå, bortsett fra terroristreiret i Idlib er de områdene som er okkupert av Tyrkia i nord og av USA i nordøst og sør som gjenstår før Syria kan oppnå full frigjøring og gjenopprette sin integritet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel1,5 millioner syriske flyktninger har vendt hjem
Neste artikkelFolkeavstemninga i Makedonia et nederlag for USA og Brussel
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).