Omtrent halvparten av USAs soldater tror at det snart bryter ut en storkrig

0
Stemningsskiftet når det gjelder krig blant USAs aktive tropper er svært markant.

Nesten halvparten av alle aktive militære tropper i den amerikanske hæren tror at USA snart vil være en del av en storkrig, ifølge en meningsmåling som Military Times har gjennomført. Ifølge meningsmålingen er troppene engstelige for global ustabilitet generelt og for Russland og Kina spesielt.

Nær 46% av de spurte aktive troppene tror at USA snart vil bli trukket inn i en storskala krig. Dette tallet representerer en voldsom økning fra 5% i en tilsvarende undersøkelse i 2017. I 2017 var det to tredeler av soldatene som trodde at en ny storkrig er usannsynlig. Når er dette tallet falt til 50%.

Military Times setter denne frykten i sammenheng med den politiske og militære ledelsens retorikk og deres oppfordringer til å forberede landet på krig.

Øverstkommanderende for US Marines i Norge, general Robert Neller ba for eksempel USAs soldater her i landet om å være forberedt på krig. «Jeg håper jeg tar feil,» sa Neller, «men det er en krig som kommer.» Dette skriver ABC Nyheter, som viser til en artikkel i Business Insider.

Det var på et møte med de amerikanske soldatene som er stasjonert på Værnes at sjefen deres kom med disse uttalelsene:

«I hope I’m wrong, but there’s a war coming,» Neller said. » … You’re in a fight here, an informational fight, a political fight, by your presence.»

Det er jo klart at soldatene merker seg hva sjefene deres sier, og dette var skremmende klar tale. Dette viser igjen at krigersk retorikk i seg sjøl bidrar til en økende krigsfare.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no