Kjempesmell på Oslo Børs – fallet kan fortsette

0
Oslo Børs falt 2,55 % på én dag og har falt med over 5 % siden 25. september 2018.

Torsdag 11. oktober 2018 var den verste dagen på Oslo børs siden 2016, skriver E24. Nettavisa skriver videre:

«Oslo Børs falt tre prosent umiddelbart etter åpning. Et fall som tiltok utover dagen, før dårligere inflasjonstall enn ventet i USA gjorde at Hovedindeksen til slutt kunne notere et fall på 2,55 prosent til 890,91 poeng.

Mange har spådd uro i markedene når de store sentralbankenes skal reversere mange års stimulans av økonomien. Dette har blitt sammenlignet med å «ta vekk punsjbollen», og kan bidra til å øke frykten for økonomisk nedtur.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank trakk tidligere torsdag frem at den amerikanske sentralbanken som nå får verbal juling av president Donald Trump for rentehevingene, har uttalt at man er «langt unna nøytralt rentenivå».»

I New York startet børsfallet onsdag 10. oktober. Da falt Standard & Poor 500 med 3,3 prosent, skriver New York Times. Avisa trekker også inn handelskrigen mellom USA og Kina. Folkets bank i Kina har gått inn med pengeinnsprøyting i markedet tilsvarende 175 milliarder dollar. Christine Lagarde i Det internasjonale pengefondet sa at hvis handelskrigen fortsetter, vil den internasjonale økonomien rammes hardt.

I USA har The Federal Reserve satt opp rentene, og det har gjort investorene bekymret. De er vant til en lang periode med nærmest nullrente, så selv små renteøkninger gjør dem nervøse.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.