GlobalPolitics.se blir en uavhengig venstreorientert nettavis og debattkanal

0

Anders Romelsjö som lesere av steigan.no vil kjenne som kommentator og analytiker lanserer i dag 30. november 2018 nettkanalen GlobalPolitics.se. Den tar over etter bloggen jinge.se som Romelsjö har drevet i noen år. Her er en presentasjon av den nye kanalen fra newsvoice.se.

Av Torbjörn Sassersson red.

Anders Romelsjö lanserar idag Global Politics en vänsterorienterad men oberoende och analyserande debattidning med inslag av undersökande journalistik. 

GlobalPolitics.se lanseras idag den 30 oktober 2018 som en fortsättning och modernisering av bloggen Jinge.se. Global Politics säger helt enkelt mer om innehållet än Jinge.se.

Grundaren Anders Romelsjö, med en bakgrund som läkare och forskare på alkohol, droger och folkhälsa, tog 2012 över ansvaret för bloggen Jinge.se, som bla utsetts till ”Årets politiska blogg 2014” av mediebolaget Cision.

Romelsjö förklarar att engagemanget i hans bloggande kommer ur en frustration med  orättvisor i världen och han vill verka för en bättre värld genom politiska kommentarer och debatt.

“De flesta artiklarna på Global Politics handlar om global politik och ekonomi, med fokus på supermakten USA, dess agerande runtom i världen och relationer till andra, samt om ett orättfärdigt ekonomiskt system.”

GlobalPolitics.se publicerar även artiklar om politik och andra förhållanden i Sverige. Kritik av media är ytterligare ett område. Inriktningen är anti-imperialistisk, antikapitalistisk och prosocialistisk, en human socialism med ökad demokrati, skriver Romelsjö.

Romelsjös värderingsgrund är vänster, antiimperialist, socialistisk, demokratisk och vetenskaplig.

GlobalPolitics.se

 

 

Forrige artikkelKina og Russland frykter virkelig at det kan bli krig
Neste artikkelJair Bolsonaro, kallad ”Tropikernas Trump” vann presidentvalet i Brasilien
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).