EU-kommisjonen avviser Italias statsbudsjett – Italia nekter å bøye seg

0
Italia vil ikke bøye seg for presset fra EU-kommisjonen. Foto: Shutterstock.

Den italienske regjeringa har vedtatt et underskuddsbudsjett i et forsøk på å sparke liv i italiensk økonomi. Dette har falt EU-kommisjonen tungt for brystet, fordi det bryter mot den nedskjæringspolitikken som kommisjonen står for, anført av Tyskland. Dermed har kommisjonen nektet å godkjenne Italias budsjett.

De to visestatsministrene Matteo Salvini og Luigi Di Maio, som er ledere for hvert sitt regjeringsparti, nekter imidlertid å vike en tomme. De innrømmer at Italia bryter reglene, men lar seg likevel ikke bevege. En meningsmåling som er gjennomført av byrået Ipsos for avisa Corriere della Sera viser at 59 prosent av italienerne støtter regjeringas budsjettpolitikk.

Den tidligere lederen for eurogruppa i EU, Jeroen Dijsselbloem, skriver i en artikkel i CNBC at EU aldri vil komme til å redde Italia ut av ei finanskrise. «Italia får redde seg sjøl.» Dette er en trussel på vegne av finanskapitalen og den politiske eliten i EU, men til nå har ikke truslene hatt noen annen effekt enn å hardne Italias posisjon.

Internasjonal finanskapital prøver også å true Italia i kne. Ratingbyrået Moody’s som gjenspeiler bankenes holdninger har nedgradert rankinga på Italias statsobligasjoner til hakket over søppel.

Salvini lot seg ikke imponere av meldinga fra Moody’s, men sa at «vi er her for å løse italienernes problemer, ikke for å bli skremt av ratingbyråer».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.