EU-kommisjonen avviser Italias statsbudsjett – Italia nekter å bøye seg

3
Italia vil ikke bøye seg for presset fra EU-kommisjonen. Foto: Shutterstock.

Den italienske regjeringa har vedtatt et underskuddsbudsjett i et forsøk på å sparke liv i italiensk økonomi. Dette har falt EU-kommisjonen tungt for brystet, fordi det bryter mot den nedskjæringspolitikken som kommisjonen står for, anført av Tyskland. Dermed har kommisjonen nektet å godkjenne Italias budsjett.

De to visestatsministrene Matteo Salvini og Luigi Di Maio, som er ledere for hvert sitt regjeringsparti, nekter imidlertid å vike en tomme. De innrømmer at Italia bryter reglene, men lar seg likevel ikke bevege. En meningsmåling som er gjennomført av byrået Ipsos for avisa Corriere della Sera viser at 59 prosent av italienerne støtter regjeringas budsjettpolitikk.

Den tidligere lederen for eurogruppa i EU, Jeroen Dijsselbloem, skriver i en artikkel i CNBC at EU aldri vil komme til å redde Italia ut av ei finanskrise. «Italia får redde seg sjøl.» Dette er en trussel på vegne av finanskapitalen og den politiske eliten i EU, men til nå har ikke truslene hatt noen annen effekt enn å hardne Italias posisjon.

Internasjonal finanskapital prøver også å true Italia i kne. Ratingbyrået Moody’s som gjenspeiler bankenes holdninger har nedgradert rankinga på Italias statsobligasjoner til hakket over søppel.

Salvini lot seg ikke imponere av meldinga fra Moody’s, men sa at «vi er her for å løse italienernes problemer, ikke for å bli skremt av ratingbyråer».

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

    Det er tydelig bekymring blant “investorene”. De frykter at italienerne ikke komme til å følge Hellas, og redde bankene/

  2. Avatar for Konutsi Konutsi says:

    Kjør på Italia…og reparer broene dokkers!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere