Donald Trump mobiliserer en hær mot migrantkaravanen på grensa mot Mexico

0
En seksjon av USAs grensemur mot Mexico. Shutterstock.

Det startet i det nordlige Honduras; migranter begynte å gå nordover med sikte på å komme inn i USA. Til å begynne med var de 200, men da de ble mer kjent vokste antallet til 1000 i Guatemala. I Mexico skal antallet ha vokst til 7000, og det er blitt et tema i mellomvalget i USA.

Donald Trump har mobilisert 5200 soldater i tillegg til 2100 fra nasjonalgarden for å stanse karavanen på grensa. Det er altså ikke mindre enn en hær. Til sammenlikning har USA 5200 soldater i Irak for angivelig å slåss mot IS.

Begge fløyer i valgkampen prøver å utnytte dette til sin fordel. Demokratene bruker det til å rette en pekefinger mot det de kaller Trumps inhumane innvandringspolitikk, og Trump bruker det for å vise sine velgere at han er tøff mot det han kaller «ulovlige innvandrere» og «some bad guys among them». I ei melding på Twitter sa han til migrantkaravanen at «dette er en invasjon og vårt land og våre militære venter på dere».

Etter som det er blitt klart at migrantene ikke vil slippe inn i USA skal antallet i karavanen ha sunket til 3500, men det skal samtidig være en ny karavane i anmarsj fra det nordlige Guatemala. Det kommer også meldinger om at noen har begynt å sette inn busser for å få migrantene fortere fram mot grensa.

Forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis har nedlagt forbud mot at troppene brukes til politivirksomhet overfor migrantene. Amerikansk lov setter grenser for hva troppene kan brukes til i situasjoner som dette, så den varslede konfrontasjonen på grensa blir en prøve på hva loven betyr i praksis.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.