Donald Trump mobiliserer en hær mot migrantkaravanen på grensa mot Mexico

8
En seksjon av USAs grensemur mot Mexico. Shutterstock.

Det startet i det nordlige Honduras; migranter begynte å gå nordover med sikte på å komme inn i USA. Til å begynne med var de 200, men da de ble mer kjent vokste antallet til 1000 i Guatemala. I Mexico skal antallet ha vokst til 7000, og det er blitt et tema i mellomvalget i USA.

Donald Trump har mobilisert 5200 soldater i tillegg til 2100 fra nasjonalgarden for å stanse karavanen på grensa. Det er altså ikke mindre enn en hær. Til sammenlikning har USA 5200 soldater i Irak for angivelig å slåss mot IS.

Begge fløyer i valgkampen prøver å utnytte dette til sin fordel. Demokratene bruker det til å rette en pekefinger mot det de kaller Trumps inhumane innvandringspolitikk, og Trump bruker det for å vise sine velgere at han er tøff mot det han kaller «ulovlige innvandrere» og «some bad guys among them». I ei melding på Twitter sa han til migrantkaravanen at «dette er en invasjon og vårt land og våre militære venter på dere».

Etter som det er blitt klart at migrantene ikke vil slippe inn i USA skal antallet i karavanen ha sunket til 3500, men det skal samtidig være en ny karavane i anmarsj fra det nordlige Guatemala. Det kommer også meldinger om at noen har begynt å sette inn busser for å få migrantene fortere fram mot grensa.

Forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis har nedlagt forbud mot at troppene brukes til politivirksomhet overfor migrantene. Amerikansk lov setter grenser for hva troppene kan brukes til i situasjoner som dette, så den varslede konfrontasjonen på grensa blir en prøve på hva loven betyr i praksis.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Kjære vakre vene. Når arrangementet gruser “syklende egyptere på Storskog” hva troverdighet angår, bør det da ringe ei og anna bjelle hos noen. “When something comes out of nowhere - and is suddenly everywhere - it’s rigged”. D.Icke

 2. Avatar for K11 K11 says:

  Rart med disse migrantene som angivelig går hundrevis av mil til fots. Hvor sover de under reisen? Hvordan skaffer de seg mat? Og hvordan klarer de å bevege seg så fort? Hvor er teltene? Soveposene? Ryggsekkene? Hvorfor er klærne deres rene? Hvordan har det seg at de går hundrevis av mil i crocs og sandaler?

  For et par år siden viste NRK og resten av MSM tv-bilder av velkledde migranter som fikk utdelt gratis vann og mat av hjelpemannskaper. Migrantene – stort sett unge, enslige menn – hadde angivelig gått mange titalls mil til fots, men slo vannflaskene ut av hendene på hjelpemannskapene. NRK & Co. gjorde et stort poeng ut av å vise disse tv-bildene, bilder som provoserte mange og som bidro til å skape splittelse. Kalkulert fra mainstreammedienes side.

  Nå, rett før midterms, skjer noe lignende i USA. Enda en iscenesatt “migrant invasion” som skal polarisere samfunnet. Det er den gamle splitt-og-hersk-strategien som har vært brukt i tusenvis av år: Få de fattige til å krangle seg imellom, slik at de rikeste kan fortsette å le hele veien til banken.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Har dette noe med den økonomiske situasjonen i Sentral-Amerika å gjøre?
  Er økt fattigdom en av årsakene i kombinasjon med økt frihandel og globalisering?

  Vi som lever i Norge klarer ikke helt klart å se den økonomiske tilstanden i resten av verden, den økonomiske situajonen er nok gjennomgående dårligere (og mer nedadgående) i mange andre land enn i Norge. (Norge har en lønnsom olje/gass produksjon, og disse olje/gass felt lar seg ikke flytte til andre land for å si det slik).

 4. Avatar for ahndrom ahndrom says:

  Samme skjer i Storbrittania, iscenesatte terror angrep med “En bil kjørte over et fortau” stoppes av politi, skadet i FOTEN, skutt på stedet" Flere slike hendelser rett før valget til theress may. Disse fake terror angrepene, eller om de er reelle, er iscenesatt.Man må se på de nøye for å finne ut dette. Det er egne firmaer som har både polti,sykebil og hele sulamitten , ganske komisk.

 5. USA med sin politikk overfor Sør-Amerika, har selv mye av skylden i den desperate migrasjonen. Den økonomiske situasjonen for mange Sør-Amerikanske land er mye på grunn av USAs økonomiske strategi. USA har styrtet lovlig valgte regjeringer, og NWOs Verdensbank og IMF har gjeldsatt mange nasjoner med gjeld de ikke kan betale, og med det ødelagte stater som har fått bla helsevesen og velferd ødelagt grunnet IMF og Verdensbankens krav til " restrukturering" og kutt i velferd, en situasjon som altså USA har mye av skylden for å ha satt dem i.

  Venezuela er et godt eksempel, USAs sanksjonspolitikk ødelegger næringsliv og helsevesen, og nød og kaos som følger fremstilles av vestlig presse og media som feilslått politikk av regjeringen. USAs politikk i Sør-Amerika dreier seg om å få kontroll over landressursene. Vil en statsleder fordele velstanden fra naturressursene til folket, er det ikke lenge før USA erklærer regjeringen for diktatur, og organiserer en styrt av regjeringen, USA har blant annet nå Bolivias enorme litium ressurser i kikkerten.

 6. Hei K11.
  Fant noe som kan være relevant til den kommentaren din her:

  Soros betaler dem.

  FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) og EU samarbeider med MasterCard om å gi illegale migranter forhåndsbetalte betalingskort for å finansiere deres reise til Europa. Dette rapporterer den slovenske nyhetsformidleren Nova24.

  Det kreves ingen ID for å motta et slikt kredittkort, og kortet har både UNHCRs og EUs logo. Navnet som oppgis på kortene er UNHCR.

  Opplysningen til den slovenske nettavisen kommer fra en kilde i det kroatiske politiet. Mange migranter som er utrustede med slike kort oppgis oppholde seg i Kroatia og i Bosnia-Herzegovina, der de forbereder seg på reisen videre nordover.

  Ifølge kroatisk politi er migranter velutrustede med gode sko, slitesterke klær som passer for vandring, smarttelefon, og til og med våpen. Politikilden presiserer imidlertid at ikke alle migrantene har slike kort.

  MasterCard erklærte i 2016 at man utarbeidet betalingskort, for å «gi flyktninger bevegelighet, fleksibilitet og verdighet». I en pressemelding i fjor avslørte MasterCard også at de hadde innledet et samarbeid med den radikale innvandringsentusiasten og mangemilliardæren George Soros,


  “George Soros, Mastercard to partner to aid migrants, refugees”
  Soros Mastercard

 7. “Rart med disse migrantene som angivelig går hundrevis av mil til fots. Hvor sover de under reisen? Hvordan skaffer de seg mat? Og hvordan klarer de å bevege seg så fort? Hvor er teltene? Soveposene? Ryggsekkene? Hvorfor er klærne deres rene? Hvordan har det seg at de går hundrevis av mil i crocs og sandaler?”

  Her tror jeg vi har det .Som det også står i boka Our global neigbourhood, er informasjon og telefonteknologi en del av global government .FN bruker dette i forbindelse med migrasjon.
  Legger ved noen FN linker jeg kom over i dag som gir innblikk i hvordan finansiering i flyktningestrømmene foregår.
  Her er mer detaljerte forklaringer om hvordan det henger sammen, og FN systemet har kollosalt utbygd nettverk på dette, og her er nettsiden der folk kan donere penger , så internett / websider, betalingsteknologi /telefonteknologien er svar på mye av dette, samt utdeling av telefoner og nettside der man kan donere penger.
  Donate now knapp :
  http://www.unhcr.org/europe-emergency.html

  Her er også en liste over største donorer fra nasjoner og private 2018:
  Norge er selvfølgelig langt oppe ( nr 7 ) Ungarn til sammenlikning ( nr 46.)
  http://www.unhcr.org/5baa00b24
  2017 Norway 98,941,956
  http://www.unhcr.org/donors.html

  http://www.unhcr.org/news/stories/2018/8/5b6c40f04.html
  Mobilpenger.
  At the West African country’s Tabareybarey refugee camp, UNHCR distributed 2,500 mobile phones to refugees. Using safe and secure electronic payments – so-called “Mobile Money” – it is assisting 10,000 men, women and children who fled insecurity in Mali.

  FN har egne media nettverk man kan kontakte, med opplysninger :
  http://www.unhcr.org/international-media-contacts.html#media-contacts

  “An SMS message notifies beneficiaries that they have received their assistance. They can then withdraw the cash at the phone shop – a red booth in the camp – or pay for goods directly with their phones in the local stores.”
  Resett skriver :
  Samme bilde som forekommer i Vucetic tweet finnes også i ulike UNHCR-rapporter, der organet redegjør for hvordan man støtter migranter som har ankommet Sør-Europa og vil ta seg videre nordover. Ungarske myndigheter advarer om at ca. 70 000 migranter nå er samlet på Balkan, der de forbereder seg på å reise videre mot Nord- og Vest-Europa.
  Resett erfarer dessuten at Norge er med og finansierer dette. På UNHCRs egne nettsider oppgir organet at Norge er et av flere land som er med og betaler, i selskap med en rekke andre vestlige land, Australia, Belgia, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, USA og Storbritannia, i tillegg til EU, Sør-Korea og Japan.

  UNHCR: Programmes for direct cash-aid to the displaced reaches record $430m in 2016
  http://www.unhcr.org/news/briefing/2016/12/5853b3ed4/unhcr-programmes-direct-cash-aid-displaced-reaches-record-430m-2016.html
  International Organization for Migration
  Internasjonal organisasjon for migrasjon

  Cash
  UNHCR is expanding cash-based assistance so that the millions of people that it serves can meet their needs in dignity, are protected and can become more resilient.
  Most of the money is disbursed without restrictions, meaning that refugees themselves can choose how they spend it. This benefits the local economy as refugees buy essential goods in local stores and pay for local services.
  Those in receipt of Mobile Money no longer need to carry cash in their wallet with them, but can access their money “whenever they need it, whenever it’s necessary, and they can also leave money on their mobile money accounts,” says Heyn.
  For the individual refugee, it also empowers them by giving them the choice over how to meet their most immediate needs. Freed from having to queue or travel to receive one-size-fits-all aid, people can buy their own food, fuel, clothes, medicine or pay the rent based on their personal priorities. In this way, refugees contribute directly to local economies and foster positive relations with host communities.

 8. Fikk sjokk nå
  Bidrag pr innbygger, til migrasjon, der er Norge på topp !
  (Contribution per capita trykk der til høyre boks 3 ) USA på 8 plass!
  Se oversiktene.
  USA gir mest, og Sverige, men Norge aller mest pr innbygger !
  http://reporting.unhcr.org/donor-profiles

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere