Ble droneangrepet på Russlands base i Syria styrt fra et amerikansk militærfly?

0
Et slikt overvåkingsfly av typen Poseidon er det som skal ha tatt kontrollen over droner for å rette dem mot Russland militærbase i Latakia. Shutterstock.

Russlands viseforsvarsminister Alexander Fomin hevdet torsdag 25. oktober 2018 at et amerikansk militærfly tok kontroll over 13 droner over Syria og forsøkte å få dem til å angripe en russisk militærbase der, men at dronene ble skutt ned før de kunne nå målet sitt. Dette skriver New York Times. Avisa fortsetter:

«Alexander Fomin sa at dronene var på vei mot flybasen Hemeimem i Latakia-provinsen da en amerikansk Boeing P-8 Poseidon fløy over Middelhavet og «tok kontroll» over dem. Han sa ikke hvem dronene tilhørte, eller når den påståtte hendelsen skjedde.»

Fra russisk side blir det hevdet at slike hendelser har det vært flere av i den siste tida. USA, som er en ulovlig okkupant i Øst-Syria forsøker å bite seg fast i landet og å gjøre det vanskelig for Russland og Syria å frigjøre resten av landet fra terroristene.

Hvis det stemmer at USA har begynt å ta over droneangrep over Syria for å styre dronene mot russiske baser, har vi en farlig ny opptrapping av konflikten.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKhashoggi ikke det eneste offeret for Mohammed bin Salman
Neste artikkelStor valutaavtale mellom Kina og Japan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).