Russland utplasserer sitt mest avanserte utstyr for elektronisk krigføring i Syria

0
Det mobile russiske systemet for elektronisk krigføring, Krasukha 4.

Russland har allerede sendt sitt mest avanserte system for elektronisk krigføring, Krasukha 4, til Syria. De første enhetene ankom Syria 25. september 2018, skriver det israelske nettmagasinet Debka, som har spesialisert seg på militære spørsmål.

Russia’s first Krasukha-4 electronic warfare unit lands in Syria. It can jam spy satellites, enemy radar

Systemet kan jamme spionsatellitter, fly, droner og missiler. De første enhetene ankom den russiske Khmeimim-basen dagen etter at forsvarsminister Sergeij Shoigu varslet at slik utplassering sto på tapetet. Fra Russlands side er dette et svar på Israels rolle i nedskytinga av det russiske Il-20-flyet som ble rammet av syrisk luftvern etter å ha blitt brukt som skjold av israelske jagerfly.

Systemet kan også lammet motpartens systemer for elektronisk krigføring. Kombinasjonen av det nye S-300 missilsystemet og Krasukha 4 er at syrisk luftrom i praksis er stengt både for Israel, USA og andre mulige angripere. I 2015 uttalte militære kilder til Foreign Policy at USA har problemer med å takle Krasukha 4.

I en annen artikkel i Debka innrømmes det at de nye russiske systemene setter Israel i en svært vanskelig situasjon og at landet nå effektivt vil være blokkert fra å angripe syrisk territorium slik de har gjort over 200 ganger tidligere.

Russia declares electronic war on Israel ranging over Syria, E. Mediterranean

Ved sitt angrep på Latakia der de bevisst brukte et russisk fly som skjold har Israel altså skutt seg sjøl i foten. Russland hadde tidligere lent seg bakover av hensyn til Israel, men etter denne tragiske episoden, er dette slutt. Og dermed har Israel langt på vei mistet sitt hegemoni i lufta. Sjøl USA har fått noe å bryne seg på.

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.