Ordkrigen skjerpes mellom USA og Russland før kampen om Idlib

3
Skjermdump fra CNN.

Donald Trump har tidligere sagt at USA skal trekke seg ut av Syria så nart som mulig. Men nå har han gjort en 180 graders vending. Ifølge Washington Post har han nå gjort en 180 graders vending og har godkjent en «militær og diplomatisk innsats i Syria på ubestemt tid». Krigspartiet har tydeligvis fått det som de vil.

Samtidig har Russland varslet USAs militære sjefer om at russiske og syriske styrker står klare til å angripe terroristbaser ved al-Tanf, der USA holder sin hånd over dem. Dette øker naturligvis faren for en direkte konfrontasjon mellom de to atommaktene. USA har advart Russland mot å utfordre USAs tilstedeværelse i Syria, skriver CNN, en tilstedeværelse som naturligvis er fullstendig ulovlig.

USA gjentar sine spådommer om at Syria vil bruke kjemiske våpen i Idlib og at USA i så fall står klart til å bombe Syria. Men denne gangen vil de eventuelt stå overfor et forsvar som er betydelig sterkere enn forrige gang. Russland har ført fram en stor flåte mot den syriske kysten og har avanserte antiluftskyts og andre missiler på plass. Det er på det rene at Russland kan disponere både S-400 og S-300-missilene i Syria. Det er klart at de har ført fram minst to ubåter, og basen deres i Khmeimim er utstyrt med Russlands mest avanserte fly. De elektroniske krigsmidlene står også klare til å jamme droner, missiler og fly hvis det skulle bli alvor.

Israel spiller også høyt spill. Etter å ha ligget lavt i terrenget og nøyd  seg med en hemmelig krigføring mot Syria, har nå Benjamin Netanyahu kastet masken og fly fra IDF har til og med bombet byen Tartus, ikke langt fra de russiske basene der.

Plasseringa av de russiske styrkene

Denne illustrasjonen skal vise utplasseringa av de russiske styrkene i regionen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for baluba baluba says:

  Dagens konspirasjon: Storbritannia har nå plutselig blitt så rike at de gir 500 millioner kroner til Norsk folkehjelp og et par andre NGOer angivelig til minerydding i ni land iAfrika og Asia. Kan dette være vasking av penger for våpen til offensiven i Syria? Jeg spør på grunnlag av hva vi vet tidligere har skjedd med NGOer og pengeoverføringer under denne krigen. Hvis US-aid er med er det ihvertfall grunn til å være skeptisk.

 2. Propagandaen tyder på at et gigantisk Falsk Flagg angrep er planlagt og besluttet.
  Skal det ha ønsket virkning, snakker vi om noe helt annet, enn noe i regi av White Helmets, lokalt i Syria.
  EU, Canada og USA´s opinion må overbevises.
  I så fall er det snakk om et angrep på nivå med 11. September, men som inkluderer UK, EU og Canada.

 3. Og De Forente Nasjoner fordømmer naturligvis denne ‘tilstedeværelsen’ på det ‘sterkeste’ - eller?

  Det hele er etterhvert blitt så ‘gjennomsiktig’ at det er til å grine av . . . . . . .

  • Og i mellomtiden - hva gjør våre egne ‘folkevalgte’ i forhold til dette???

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere