Ordkrigen skjerpes mellom USA og Russland før kampen om Idlib

0
Skjermdump fra CNN.

Donald Trump har tidligere sagt at USA skal trekke seg ut av Syria så nart som mulig. Men nå har han gjort en 180 graders vending. Ifølge Washington Post har han nå gjort en 180 graders vending og har godkjent en «militær og diplomatisk innsats i Syria på ubestemt tid». Krigspartiet har tydeligvis fått det som de vil.

Samtidig har Russland varslet USAs militære sjefer om at russiske og syriske styrker står klare til å angripe terroristbaser ved al-Tanf, der USA holder sin hånd over dem. Dette øker naturligvis faren for en direkte konfrontasjon mellom de to atommaktene. USA har advart Russland mot å utfordre USAs tilstedeværelse i Syria, skriver CNN, en tilstedeværelse som naturligvis er fullstendig ulovlig.

USA gjentar sine spådommer om at Syria vil bruke kjemiske våpen i Idlib og at USA i så fall står klart til å bombe Syria. Men denne gangen vil de eventuelt stå overfor et forsvar som er betydelig sterkere enn forrige gang. Russland har ført fram en stor flåte mot den syriske kysten og har avanserte antiluftskyts og andre missiler på plass. Det er på det rene at Russland kan disponere både S-400 og S-300-missilene i Syria. Det er klart at de har ført fram minst to ubåter, og basen deres i Khmeimim er utstyrt med Russlands mest avanserte fly. De elektroniske krigsmidlene står også klare til å jamme droner, missiler og fly hvis det skulle bli alvor.

Israel spiller også høyt spill. Etter å ha ligget lavt i terrenget og nøyd  seg med en hemmelig krigføring mot Syria, har nå Benjamin Netanyahu kastet masken og fly fra IDF har til og med bombet byen Tartus, ikke langt fra de russiske basene der.

Plasseringa av de russiske styrkene

Denne illustrasjonen skal vise utplasseringa av de russiske styrkene i regionen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelDen synkende tilliten til mediene har sine opplagte årsaker
Neste artikkelLederen for parlamentet i Ukraina roser Hitler som «stor demokrat»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).