Iran innkaller Danmarks og Nederlands ambassadører på teppet etter terrorangrep

0
Sivile søker seg i sikkerhet under terrorangrepet i Iran. Kilde: PressTV.

Terrorister drepte minst 29 mennesker og såret 53 gjennom et angrep under en militærparade i Ahvaz i Iran. De drepte er både militært personell og sivile tilskuere. Myndighetene i Teheran sier at det er takfiri terrorister som står bak terroren og at de har støtte fra utenlandske regjeringer. IS skal ha tatt ansvaret for terrorhandlingen. Det er også hevdet at Mujahedin-e-Khalq (MEK) skal stå bak. Den er kjent for å ha støtte fra USA og Israel.

Den iranske nyhetstjenesten PressTV melder at myndighetene har innkalt ambassadørene fra Danmark og Nederland, samt Storbritannias chargé d’affaires på teppet fordi terroristene angivelig skal ha hatt forbindelse med disse landene. I den samme meldingen heter det at terrorgruppa i provinsen Kuzestan, der Ahvaz ligger, er støttet av Saudi-Arabia. Slik takfiri-verdene fungerer utelukker ikke dette hverandre.

Irans øverste leder ayatollah Khamenei sier at Iran vil knuse terroristene.

Russlands president Vladimir Putin har sendt en kondolanse til president Hassan Rouhani der han uttrykker Russlands fulle sympati og støtte. Putin sier også at Russland er klart til å samarbeide med Iran om å bekjempe disse terroristene. Syria, Pakistan, Tyrkia, Armenia, Aserbajdsjan og Oman har også sendt kondolanser. Hvordan er det med Erna Solberg? Vi kan ikke se at hun verken har kondolert eller tatt avstand fra terroren.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.