«Gassmaskene» i Idlib og steigan.no

0
Jihadister trener i Idlib. Foto: Voice of America.

Av Eva Thomassen.

Amnesti eller idlib. Valget er ditt.

Alle enes om at Idlib er dumpingplassen for terrorister fra hele Syria? Kjørt dit fra områder befridd av den syriske hæren. Terroristene i Idlib har takket nei til tilbudet om amnesti. Over hele Syria har opprørere fått tilbud om å legge ned våpen og gitt et generelt amnesti. De kan gjenoppta sitt tidligere sivile liv eller slutte seg til den syriske hæren og kjempe mot de gruppene de tidligere var en del av.

Hundretusenvis har benyttet seg av dette amnestiet som har vært praktisert siden 2012. Det er en suksesshistorie i bokstavelig forstand. Det har reddet mange menneskeliv. Det har spart den syriske hæren for tap av soldater. Har gjort at opprørere har fått mulighet til å overgi seg uten å risikere straffeforfølgelse eller være nødt til å fortsatt tilhøre opprørsgrupper.

Syriske myndigheter er ikke ute etter å hevn. Det syriske folket er ute etter fred. Mange som er med i disse gruppene er blitt truet til det. De har sett familiemedlemmer bli drept. De får ikke mat til familien om de ikke deltar i gruppene som terroriserer områdene de kontrollerer.

Baksiden av medaljen om man kan bruke et slikt uttrykk, er at opprørere som ikke vil benytte seg av amnesti, men vil fortsette med terror, er blitt gitt mulighet til det. De har fått tilbud om å bli busset til Idlib med familie og lettere våpen. Hvorfor Idlib? Fordi idlib er det eneste område i Syria som er kontrollert av terrorgrupper. Tusenvis av busser er gått i skytteltrafikk mellom frigjorte områder og Idlib.

Ingen i det «internasjonale samfunnet» har reagert.

Før områder skal befris av den syriske hæren  har vi hørt hyl og spetakkel fra alle vestlige hovedsteder og fra FN. Men, etter områdene er befridd hører vi ingenting mer. Hvorfor ikke? Er det fordi vi egentlig ikke er interessert? Svaret er ja! Vi husker Øst-Aleppo?. Husker vi Øst-Aleppo nå? Lurer vi på hvordan de har det de som bor i Aleppo nå? Nei. Hva med menneskene som bor i Douma? Øst-Ghouta? Deir Ezoor? Daraa? Damaskus? Homs? Raqqa? Nei. Ingen er interessert i menneskene i Syria. Bare før et område skal befris. Da oversvømmes mediene med feite typer om «Assad-regimet» og kjemiske våpen. Sivilbefolkning og mer «Assad-regimet» og enda mer kjemiske våpen. Så litt mer fra FN som frykter folkemord, humanitær katastrofe.

Massene og massemediene

Nå har massemediene fått med seg massene til Idlib. Man skulle tro at Idlib ble oppfunnet i september 2018. At Idlib er et påfunn fra «Assad» . At «Assad-regimet» vil benytte anledningen til å gasse nok et område. At «Assad» ikke gasset de titusener av terrorister han busset til idlib beviser bare hvor kynisk han er. Han ville vente.  Og, den mannen er så kynisk at han klarer å lure flere nasjoner med på ferden mot Idlib.

Den «arabiske våren» i Idlib

I 2011 kom den «arabiske våren» til Idlib.

Aldri har våren i Idlib hatt så mange besøkende fra hele verden. Men, de dro ikke igjen. De er der fortsatt.

Idlib har vært en bastion for terrorister helt tilbake til 2011. Det var et av stedene hvor «revolusjonens vugge» sto. Den på 2 bein fyllt med våpen. Idlib er området hvor Erdogan slapp inn terrorister fra hele verden. Fra Larvik i Norge til Malaysia til de 2 norske søstrene fra Bærum. Hundretusenvis av terrorister som ikke hadde noe problem med å få visum til Tyrkia. Ikke noe problem å få våpen inn i Syria, ikke penger. Terrorister jobber ikke for knapper og glansbilder. Norsk Folkehjelp var på plass i idlib allerede i 2012. Hvorfor? Det var «revolusjon» på gang i idlib. Samtidig startet «revolusjonen» i Daraa. Og, en «demokratisk revolusjon» blant kurderne fikk pangstart ikke langt fra Idlib.

I 2018 kom den syriske hæren til Idlib

«Den arabiske våren» er avblomstret. Den er avgått ved døden.

Vi lever i et parralleunivers. De av oss som har vært i Syria, reist rundt i landet, snakket med mennesker, snakket med prester, soldater, muftier, opposisjonspolitikere, sett terrorister vente på bussen til idlib, vet at det syriske folket bare venter på at idlib skal bli befridd av den syriske hæren. Akkurat som de ventet på at den syriske hæren sammen med allierte skulle befri alle områdene av Syria. Bare idlib er igjen. Og, dessverre 27% av Syria som er okkupert av USA og den kurdiske militsen SDF. Disse områdene vil også bli befridd. Det syriske folket vil ha tilbake hver millimeter av landet sitt.

Gassmaskene i Idlib

Så hvorfor skal vi være lei oss? Hvorfor skal vi «be for Idlib»? Hvorfor skal vi se bilder i alle aviser av plastposer og pappbegre som liksom skal fortelle oss at befolkningen i idlib forbereder seg på et kjemisk angrep …fra «Assad-regimet». At folk må lage gassmasker av plastpose og pappbeger? Jo, fordi mediene blåser opp plastposene med gass.

Fra NRK-oppslag om Idlib

Hvor er Bana?

Alltid har det vært standup show fra Syria før frigjøringen av områder kontrollert av terrorgrupper starter. Nå gassmaske av pappbeger. I Øst-Aleppo tok vi farvel med den siste fuglen, den siste klovnen, den siste legen, Bana. Ja, hvor er Bana? Bana vi ble kjent med i Øst-Aleppo. Etter Øst-Aleppo ble befridd så vi Bana sitte på fanget til Erdogan og senere på scenen under Hollywoodshowet.

Nå vet vi alle sammen hvordan en gassmaske i Idlib ser ut. Men, hvorfor må de ha så primitive gassmasker når hele idlib flyter av våpen, av rene nye hvite hjelmer. 150 såkalte bistandsorganisasjoner er på plass. Kameraene er rigget. Feltsykehus er på plass. Alt dette har vært i idlib siden 2011 og er blitt etterfylt helt til i dag. Det måtte da vel være mulig å få med i smuglervarene fra Tyrkia ordentlige gassmasker? …

Hvordan ser en terrorist i Idlib ut?

Har vi forresten sett bilder av de 130 000 terroristene i Idlib. Bilder av de 10 000 langveisreisende terroristene? Har vi sett galgene de har satt opp rundt i Idlib? Har vi sett bilde av en drept lege som sa nei til å være med på den fingerte kjemiske angrepet vi er lovet? Har vi sett bilder av torturkamrene Al-Nusra har installert i underjordiske huler? Har vi sett filmer av hvordan terrorister dytter mennesker foran seg til torget hvor de skal få skåret hodet av fordi de ikke selv vil skjære hodet av datteren sin? Hvilken skjebne lokalbefolkningen som varslet om at et kjemisk angrep er planlagt? Hva som skjedde med dem som fortalte myndighetene at flere hundre barn er kidnappet fra landsbyer? Barn som skal brukes under det fingerte gassangrepet? Nei, det har vi ikke. Har vi sett bilder av barna i Idlib? Bilder av neste generasjon terrorister?. Og, disse har ikke syrisk utseende. Hvordan kom de seg til Idlib?

Terroristgruppa Turkistan Islamic Party har publisert en video av disse barnesoldatene for jihad.

Nei til bistand

Når Idlib er befridd bryr ingen seg om menneskene i Idlib mer. På samme måte som massemediene ikke vil at massene skal bli kjent med det ekte Syria. Bli kjent med det syriske folket. Syria er glemt. Mediene bryr seg heller ikke om å fortelle oss at politikerne våre har lovet det syriske folket at de ikke vil få bistand til å bygge opp landet igjen. Skuffelsen over at det syriske folket takket nei til «den arabiske våren» skal gjengjeldes.

I 2016 lovte Erna Solberg 10 milliarder norske kroner til krigen mot Syria. Her sammen med Sheikh Sabah Al-Khalid Al-Sabah fra Kuwait, Angela Merkel, David Cameron og Ban Ki-Moon. Raed al Saleh fra White Helmets deltok også.

Steigan.no

Det vi andre burde lete etter er å finne en avis som skriver om hvordan Syria ville blitt om den «arabiske våren» hadde vunnet. Hva som faktisk er faktum om Idlib. Det er det få aviser som skriver om. Men, de finnes. Steigan.no er en slik avis. Lik den eller ikke. Det er innholdet som teller.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNATO-invasjonen av Norge
Neste artikkelHvem eier norske medier?