NATO-invasjonen av Norge

0

Tilsammen kommer det 8000 kjøretøyer til Norge som skal delta på den store NATO-øvelsen Trident Juncture.

Stilles de etter hverandre utgjør de ifølge Forsvaret 92 kilometer, tilsvarende strekningen Oslo-Kongsvinger. Dette skriver Aftenposten, og tilføyer:

«I alt ca. 70 ferger, store ro-ro skip og gråmalte marineskip skal frakte kjøretøyer og annet materiell til og fra Norge under Trident Juncture. I Det handler ifølge Forsvaret om rundt 240.000 tonn.

26 skip skal ankomme Borg havn ved Fredrikstad, med tilsammen 3200 kjøretøyer. Andre kaianlegg som skal brukes ligger ved Åndalsnes, Orkanger, Namdalseid og Levanger.»

Denne massive NATO-invasjonen blir organisert som en del av alliansens krigshissing mot Russland. USA har allerede to baser på norsk jord, og det er første gang siden 1945 at en utenlandsk makt har militærbaser her i landet.

Denne militære oppmarsjen bidrar ikke til å gi Norge sikkerhet, slik Solbergregimet hevder, men øker tvert i mot faren for at Norge i tilfelle krig blir et tidlig krigsmål.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMange måter å juge på
Neste artikkel«Gassmaskene» i Idlib og steigan.no
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).