NATO-invasjonen av Norge

15

Tilsammen kommer det 8000 kjøretøyer til Norge som skal delta på den store NATO-øvelsen Trident Juncture.

Stilles de etter hverandre utgjør de ifølge Forsvaret 92 kilometer, tilsvarende strekningen Oslo-Kongsvinger. Dette skriver Aftenposten, og tilføyer:

«I alt ca. 70 ferger, store ro-ro skip og gråmalte marineskip skal frakte kjøretøyer og annet materiell til og fra Norge under Trident Juncture. I Det handler ifølge Forsvaret om rundt 240.000 tonn.

26 skip skal ankomme Borg havn ved Fredrikstad, med tilsammen 3200 kjøretøyer. Andre kaianlegg som skal brukes ligger ved Åndalsnes, Orkanger, Namdalseid og Levanger.»

Denne massive NATO-invasjonen blir organisert som en del av alliansens krigshissing mot Russland. USA har allerede to baser på norsk jord, og det er første gang siden 1945 at en utenlandsk makt har militærbaser her i landet.

Denne militære oppmarsjen bidrar ikke til å gi Norge sikkerhet, slik Solbergregimet hevder, men øker tvert i mot faren for at Norge i tilfelle krig blir et tidlig krigsmål.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Alle kriger er nøye planlagt og forberedt.
  For Norges del, kan vi forberede oss på at Amerikanske baser for fly og personell, militære lagere, radaranlegg og olje/gass-installasjoner blir utsatt for angrep.
  Mot dette har Norge lite å stille opp med.

  Myndighetenes fokus burde derfor være, på hvorledes ivareta befolkningens sikkerhet i et slikt, mulig scenario, fremfor militære øvelser, som synes ta sikte på et angrep på Russland i Nord.

  Sivilbefolkningens fokus burde være, å holde politikernes føtter over ilden og kreve svar og handling.
  Det kommende valget, burde være en god anledning til dette.

 2. Ser for meg “Avskjedsvideoen”. Den kommer sannsynligvis med Russiake undertekster.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Kommer alt dette krigsmateriell til å bli fraktet ut av landet etter at øvelsen er avsluttet? Eller er dette en form for permanent opprustning av Norge forkledd som en øvelse?

 4. Avatar for K11 K11 says:

  Jeg hører fra flere kunder her jeg jobber at NATO-soldater som er her ifb. med Trident Juncture, blir sett mens de drikker alkohol på kaikanten i sentrum.

  Jeg trodde det var ulovlig å drikke alkohol i norske gater?

  Men norsk lov gjelder kanskje ikke for NATO-soldater?

  Og det er kanskje helt greit at synlig berusede soldater raver rundt med skarpladde våpen i gatene? (Tross alt “beskytter” de jo landet vårt mot “aggressive Russland”.)

 5. Avatar for baluba baluba says:

  For noen år siden spådde jeg her på Steigan at USA ville komme til å besette Finnmark.

 6. Avatar for knkv knkv says:

  Trident Juncture øvelsen skal foregå i Midt-Norge. Derfor er det ingen øvelse i angrep på Russland. Da hadde øvelseområde vært i Nord-Norge, helst i Finnmark. Øvelse i Midt-Norge forutsetter at Russland allerede har tatt Nordnorge. Altså et defensiv utgangspunkt. Øvelsen skal teste Norges evne til
  å motta allierte hjelp. Eller NATOs-evne til å overføre styrker til Norge. Trident Juncture tar ikke hensyn til den nye utvikling av sjøbaserte hypersoniske russiske cruise missiler : https://www.strategic-culture.org/news/2016/12/16/zircon-missile-produced-2018-russia-leading-hypersonic-arms-race.html . Disse missilene som kan skytes ut fra u-båter i Norskehavet fins det ingen beskyttelse mot. Bare bevegelig eller skulte styrker kan unngå å bli truffet. Alle faste innstal
  asjoner og havner er treffsikre mål. De 70 skip vil i en virkelig krigssituasjon ikke ha noen mulighet til å landsette tropper. Øvelsen bygger på en illusjon som ikke tar hensyn til den missil-teknologiske utvikling. I en virkelig krig mot Russland må Norge klare seg alene. Og en slik krig vil bli en atomkrig som vil utrydde størstedelen av den norske og europeiske befolkning. Krigshissingen og opprustningen må derfor stoppes. Gjensidig nedrustning av konvensjonelle våpen og fullstendig avskaffelse av a-våpen på begge sider er eneste farbare vei.

 7. Russlands svakhet, vil være å bli tvunget til å krige på flere fronter.
  USA vet nok å utnytte dette til sin fordel.
  I så fall, vil mye av materiellet sannsynligvis ende opp i Troms.
  Dette er en utvikling som ikke er til Norges fordel, som bør stoppes.
  Hva med å bruke de pågående valgmøtene, i tillegg til sosiale medier, for å ta opp situasjonen og kreve klare svar av våre Folkevalgte?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere