Visst drives det massiv påvirkning av valg i USA

2
Saudi-Arabia er blant de mange utenlandske statene som har prøvd å påvirke valgene i USA.

Det vandrende sirkuset som kalles Russiagate nærmer seg sitt toårsjubileum, uten at det er særlig mer avklaring nå enn da det hele startet. Og hvis man først vil se på problemet med utenlandsk påvirkning av politikken i USA, så kunne man jo også se på følgende:

USA driver som kjent og blander seg inn i valg over hele verden, men det betyr ikke at landet sjøl er immunt mot det. Faktisk kommer innblanding fra utlandet i mange former. Fremtredende tenktanker i Washington finansieres av Gulfstater. De forente arabiske emirater bidrar sjenerøst til kupongene fra Middle-East Institute (MEI) og Center for American Progress (CAP). The Brookings Institute aksepterer uten å blunke millioner av dollar fra Qatar. The Atlantic Council and Center for Strategic and International Studies har lignende arrangementer med andre undertrykkende regimer som Saudi-Arabia. Det samme kan sies for mange andre undertrykkende regjeringer utenfor Gulfen. Og så er det militærindustrien, Wall Street-bankene og Silicon Valley giganter, som alle har gått sammen med slike regjeringer i å fange intellektuelle posisjoner i akademia også.

USAs politikere blir selvsagt oversvømmet med penger fra utenlandske interesser. Pro-Israel milliardærer som Sheldon Adelson og Haim Saban har kjøpt seg uproporsjonalt stor innflytelse i begge partier, og Adelson har med hell lykkes i å finansiere Trumps oppstigning til makten, og Saban blokkerer effektivt Keith Ellisonsforsøk på å bli leder for Democratic National Committee. Den tyrkiske lobbyen fortsetter også å vise seg selv en annen aktør overfor begge partier, med alle fra tidligere leder i Representantenes hus Dick Gephardt til skandalisert nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn som ble oppnådd for å sikre Ankara støtte for sine saker, mens de hvitvasket ulike forbrytelser mot armenerne og kurderne. Når det gjelder eksplisitt valgpåvirkning, har Saudi-Arabia og UAE blitt involvert i tvilsomt spill i 2016-valget. Det samme gjelder for Ukraina. Det samme gjelder for Israel i 2012. Og dette er bare tilfeller så er så grove at de har kommet seg inn i Wikipedia.

Til slutt er hele USAs mediebransje eid og drevet av en global kapitalistisk elite som ikke bryr seg om velgerne i USA og deres naive patriotisme. Det er i hovedsak fem multinasjonale selskaper som eier nyhetsmediene. Dette er ned fra seks for bare noen få år siden. I 1983 var det 50.


 

Disse eksemplene er hentet fra Current Affairs.

Og for ikke å snakke om at Israels påvirkning av politikken i USA overgår det meste annet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Og enda en ting som på merkelig vis går helt i glemmeboka, faktisk en reell innblanding, selv om det hadde passet kjempegodt inn i retorikken mot Trump.

  -Husker ingen Bush og republikanerne fusket i stor stil i valgene i 2000 og 2004, der fusket var avgjørende for valgresultatet?

  • De elektroniske stemmemaskinene av driftet av en håndfull meget høyreorienterte firmaer, som Diebold o.l.
  • Steder som sannsynligvis vil stemme på Demokratene, opplever vanskeligheter med opptellingen, problemer med manntallet, mangel på stemmelokaler osv, osv.

  -Det pågikk og pågår fortsatt en generell storstilt kampanje for å ta fra svarte amerikanere stemmeretten, gjennom juridisk trakassering. (Les f.eks Mark Crispin Miller eller Greg Palast)

 2. Avatar for chelling chelling says:

  At det amerikanske demokratiet i lang tid har vært pill råttent rettferdiggjør ikke Trump og gjengen hans. Russlandsetterforskningen er tross alt et sunnhetstegn. Maktfordelingsprinsippet er og har vært en helt sentral sikkerhetsventil for det demokratiske USA.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere