USA ber Facebook om hjelp til å knekke Messenger

0

Facebook har en populær meldingstjeneste som kalles Messenger. Mange bruker den nå i stedet for vanlig epost (enda den er så klønete og upraktisk å bruke). Messenger har imidlertid er kode som er vanskelig å knekke, sjøl for proffene.

Derfor prøver nå myndighetene i USA å tvinge Facebook til å avsløre krypteringa av Messenger slik at amerikanske etterretningstjenester lettere kan forsyne seg av den informasjonen som ligger der. Dette går fram av en artikkel i Reuters.

Dette skjer bak stengte dører i en rettssal i California. Ingen formelle anklager er innlevert, ingen dokumenter er offentliggjort, men Reuters kilder forteller at Facebook til nå har forsøkt å bestride kravet fra USAs justisdepartement. Verken Facebook eller justisdepartementet vil kommentere saka.

Hvis justisdepartementet får medhold, vil regjeringa kunne bruke dommen til å tvinge fram endringer av andre krypterte tjenester på nettet, ikke minst Facebooks egen WhatsApp. Facebook er klar over at dersom de bøyer seg for kravet, vil det slå et alvorlig hull i brukernes tillit til selskapets sosiale medier.

Aksjeraset i juli 2018 fjernet over 130 milliarder dollar fra selskapet aksjeverdi på tre dager. Det gikk litt opp etterpå, men per 20 august ligger aksjen omtrent like lavt. Kilde: NASDAQ.

Tilliten til Facebook har fått en alvorlig smell sommeren 2018 da aksjen i løpet av tre dager falt med 22 prosent og reduserte selskapets børsverdi med over 130 milliarder dollar i ett smell. Det er grunn til å tro at ett sånt fall til, så er Mar Zuckerbergs dager som toppsjef i selskapet talte. Det er grunn god nok til at han vil yte motstand nå. For riktignok er Facebook tett integrert med de hemmelige tjenestene i USA, men det vet ikke brukerne. Hvis justisdepartemenet får carte blanche til å plukke hva de vil ut av Messenger, er det grunn til å tro at også de sløvere brukerne vil våkne opp, eller i det minste miste tilliten til FB.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.