Svenske tilstander: Alvorlige bilbranner i flere byer i Sverige

0
GöteborgsPosten

Rundt 60 biler har enten blitt satt fyr på eller blitt utsatt for hærverk i Göteborg og andre steder i Sør-Sverige mandag kveld. Brannene skal ha vært startet av svartkledde ungdommer, skriver Aftenposten.

SVT skriver:

«Ett stort antal bilar sattes i brand på flera platser i Göteborg och i Trollhättan under måndagskvällen. I Trollhättan utsattes polisen samtidigt för stenkastning.
– Vi har haft perioder med många bränder men på en och samma kväll och på en så kort tidsrymd, på så många olika platser, det vet jag inte om vi har haft tidigare, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst.»

«Ögonvittnen beskriver hur mörklädda ungdomar tänt eld på bilarna. På bilder från Frölunda tog syns hur ett flertal ungdomar tänder eld på bil efter bil på parkeringsplatsen.»

«Frölunda: En grupp på 6-8 maskerade ungdomar tände eld och kastade sten på bilar. 31 bilar har brunnit och 35 skadats.

Nordöstra Göteborg: 8-10 ungdomar kastade sten och tände eld på bilar. Totalt 15 bilar har brunnit.

Trollhättan: En större grupp på 30-40 ungdomar kastade sten och tände eld på bilar, lastpallar och däck. Sex bilar har brunnit och ytterligare några bilar skall vara skadade. I Trollhättan blockerades vägar av ungdomar som även kastade sten mot polisen och deras fordon.

Källa: Polisen»

GöteborgsPosten skriver at politiet har mistanker om at bilbrannene er koordinerte. I Trollhättan er det gjort store skader på skolen og biblioteket. Expressen har video som viser hvordan de maskerte gjengene antenner biler. Aftonbladet har også dramatiske bilder fra kveldens og nattens angrep på biler i Vest-Sverige.

SVT gjengir svenske politikeres reaksjoner på sosiale medier. Ulf Kristersson, partileder i Moderaterna, skriver at Sverige har i praksis godtatt dette altfor lenge. «Nu måste det helt enkelt ta slut.» Men han har ingen analyse av hva «dette» er som Sverige har godtatt lenge. Justis- og innenriksminister Morgan Johansson fra Socialdemokraterna skriver på Twitter:

«Läser om avskyvärda attacker med bilbränder i Göteborg just nu. Förra året skärpte regeringen straffet för grov skadegörelse, som nu kan ge upp till sex års fängelse. Hoppas att ligisterna kan gripas så att de kan få de straff som de förtjänar”.

Men heller ikke han har noen forklaring på hvorfor dette skjer i det en gang så fredelige Sverige.

Stefan Löfven og hans regjering har som kjent investert alt de måtte ha igjen av prestisje på at det ikke finnes problemer i Sverige, og spesielt finnes det ikke noen problemer med den massive masseinnvandringen som Sverige har vært gjenstand for de seinere årene.

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.