Svenske tilstander: Alvorlige bilbranner i flere byer i Sverige

0
GöteborgsPosten

Rundt 60 biler har enten blitt satt fyr på eller blitt utsatt for hærverk i Göteborg og andre steder i Sør-Sverige mandag kveld. Brannene skal ha vært startet av svartkledde ungdommer, skriver Aftenposten.

SVT skriver:

«Ett stort antal bilar sattes i brand på flera platser i Göteborg och i Trollhättan under måndagskvällen. I Trollhättan utsattes polisen samtidigt för stenkastning.
– Vi har haft perioder med många bränder men på en och samma kväll och på en så kort tidsrymd, på så många olika platser, det vet jag inte om vi har haft tidigare, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst.»

«Ögonvittnen beskriver hur mörklädda ungdomar tänt eld på bilarna. På bilder från Frölunda tog syns hur ett flertal ungdomar tänder eld på bil efter bil på parkeringsplatsen.»

«Frölunda: En grupp på 6-8 maskerade ungdomar tände eld och kastade sten på bilar. 31 bilar har brunnit och 35 skadats.

Nordöstra Göteborg: 8-10 ungdomar kastade sten och tände eld på bilar. Totalt 15 bilar har brunnit.

Trollhättan: En större grupp på 30-40 ungdomar kastade sten och tände eld på bilar, lastpallar och däck. Sex bilar har brunnit och ytterligare några bilar skall vara skadade. I Trollhättan blockerades vägar av ungdomar som även kastade sten mot polisen och deras fordon.

Källa: Polisen»

GöteborgsPosten skriver at politiet har mistanker om at bilbrannene er koordinerte. I Trollhättan er det gjort store skader på skolen og biblioteket. Expressen har video som viser hvordan de maskerte gjengene antenner biler. Aftonbladet har også dramatiske bilder fra kveldens og nattens angrep på biler i Vest-Sverige.

SVT gjengir svenske politikeres reaksjoner på sosiale medier. Ulf Kristersson, partileder i Moderaterna, skriver at Sverige har i praksis godtatt dette altfor lenge. «Nu måste det helt enkelt ta slut.» Men han har ingen analyse av hva «dette» er som Sverige har godtatt lenge. Justis- og innenriksminister Morgan Johansson fra Socialdemokraterna skriver på Twitter:

«Läser om avskyvärda attacker med bilbränder i Göteborg just nu. Förra året skärpte regeringen straffet för grov skadegörelse, som nu kan ge upp till sex års fängelse. Hoppas att ligisterna kan gripas så att de kan få de straff som de förtjänar”.

Men heller ikke han har noen forklaring på hvorfor dette skjer i det en gang så fredelige Sverige.

Stefan Löfven og hans regjering har som kjent investert alt de måtte ha igjen av prestisje på at det ikke finnes problemer i Sverige, og spesielt finnes det ikke noen problemer med den massive masseinnvandringen som Sverige har vært gjenstand for de seinere årene.

 

 

 

 

 

Forrige artikkelDen internationella högern, USA, Colombia och Spanien intensifierar sitt strypgrepp om Venezuela
Neste artikkelUSA tatt på senga av Russlands elektroniske krigføring i Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).