Jihadistene i Sørvest-Syria er på full retrett, full frigjøring er nær

0
Den syriske hæren frigjør landsby etter landsby i sørvest. Jihadistenes baser kollapser.

Den syriske hæren fortsetter sin raske framrykking mot jihadistene i det sørvestlige Syria. Den 17. juli 2018 meldte det syriske byrået Sana at hæren hadde frigjort de strategiske viktige høydene al-Mal og al-Harra, som ligger rett øst for de okkuperte Golanhøydene. Derfra kan syrisk artilleri nå alle stillingene til jihadistene i området.

Det gikk indirekte fram av pressekonferansen mellom Donald Trump og Vladimir Putin i Helsinki at Putin har klarert med Israel at landet ikke vil motsette seg at den syriske hæren rykker opp til demarkasjonslinja fra 1974, altså mot Golanhøydene. Tidligere har Israel gitt betydelig støtte til jihadistene i området rundt Dara’a og Quneitra i håp om å etablere en varig buffersone øst for Golanhøydene. Det prosjektet er åpenbart oppgitt.

Da den syriske hæren frigjorde byen Aqrab i den sørlige Hama-provinsne fant de store mengder israelske våpen, armégeværer, maskingeværer, pistoler, trådløse kommunikasjonssystemer, ammunisjon, mortergranater og skarpskyttergeværer.

Kilde: Syria LiveMap

Dette kartet viser at det står igjen noen lommer som er under terroristenes kontroll i det sørlige Syria. Men de er ubetydelige, har ingen strategisk dybde og har mistet alle sine forsyningslinjer. Det må være et tidsspørsmål når også disse områdene blir frigjort.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no