Hvite hjelmer kommer «hjem»

0

Av Vanessa Beely.

Hvite hjelmers prosjekt har mislykkes i Syria. På tross av millioner av dollar i støtte fra et stort antall NATO-land og Qatar, har denne skyggestatens konstruksjon kommet til veis ende i Syria – eller slik kan det virke, i det minste.


Denne artikkelen av Vanessa Beeley ble opprinnelig publisert på Patreon. Oversatt til norsk av Anne Merethe Erstad.


En rapport i AP (Associated Press) 20. juli melder følgende:

Sitat:

«Funksjonærer fra USA opplyser at De forente stater ferdigstiller planer for å evakuere flere hundre syriske sivilforsvarsarbeidere og deres familier fra sørvest-Syria, etter som russisk-støttede regjeringsstyrker omringer området.

To funksjonærer, som er kjent med planene, sa torsdag at USA, Storbritannia og Canada står i spissen for evakueringen som vil transportere medlemmer av Hvite hjelmer-gruppen til transittleirer i naboland. Derfra vil de bli sendt videre til tredjeland, deriblant Storbritannia, Tyskland, Nederland og muligens Canada, ifølge de tjenesteansatte, som krevde å snakke anonymt fordi de ikke har fullmakt til å uttale seg offentlig om saken.

Disse funksjonærene, og et medlem av Hvite Hjelmer som skal evakueres fra Quneitra-provinsen, sa at operasjonen virker å være nært forestående, da den syriske hæren fortsetter å vinne terreng i den seneste offensiven. Hvite hjelmer, som har mottatt støtte fra USA og vestlige land i årevis, vil sannsynligvis være målskiver for syriske styrker etter som de tar tilbake kontrollen over sørvest, ifølge tjenesteansatte.

Funksjonærene sa at planlegging for evakueringen har pågått noen tid, men har aksellerert etter siste ukes NATO-møte i Brüssel.

«Dette er vanskelige timer og minutter,» sa den frivillige fra Hvite hjelmer i Quneitra, som krevde å være anonym fordi han frykter for sitt liv. «Dette er den verste dagen i mitt liv. Jeg håper de redder oss før det er for sent.»

Evakueringen er forventet å skje fra Quneitra, som befinner seg på begge sider av fronten med de israelsk-okkuperte Golanhøydene og hvor sivilforsvar-teamet er fanget. Det er den siste stripen av land utenfor regjeringskontroll i regionen.

(…)

Hvite hjelmer er ikke ukontroversielle. De opererer bare i opposisjonskontrollerte områder, hvor offentlig tjenester er nesten ikke-eksisterende og der det foregår gjentatte luftangrep. Tilhengere av den syriske regjeringen beskylder dem for å være politisk involvert i opprørsgruppene. Russland og den syriske regjeringen har gjentatte ganger beskyldt dem for å iscenesette kjemiske angrep i opprørsområder, en beskyldning som aldri er blitt bevist.

De har fortsatt å motta støtte fra USA selv om president Donald Trump presser på videre med sine planer om å trekke tilbake alle amerikanske styrker fra Syria så snart Den islamske statens styrker er jagd på flukt.

I juni frigjorde Utenriksdepartementet en liten porsjon – 6,6 millioner dollar av rundt 200 millioner dollar – av bevilgninger til stabiliserings-programmer i Syria som er frosset, for å holde Hvite hjelmer i gang ut året.

I andre deler av Syria, der regjeringen har gjenopprettet kontrollen, har frivillige i sivilforsvaret nesten alltid blitt evakuert til opposisjonskontrollerte områder. Det er ikke klart hvorfor de vil bli evakuert ut av landet denne gangen.»

Sitat slutt.

Det er grunn til å anta at Israel vil være behjelpelig med evakueringen og repatriering av britiske/USA-«verdier», men det er interessant at USA ikke vil åpne grensene for forkjemperne for regimeendring og lobbyister. Til tross for Hvite hjelmers tjenester for USA-imperiet, er de tilsynelatende ikke-ønskede personer på amerikansk jord, og har blitt dirigert til omplassering i allierte land.

Denne skyggestats-konstruksjonen har mislykkes – den har mislykkes med å fullbyrde regimeendring, den har mislykkes med å få fortellinger til å feste seg, fortellinger som ble utformet for å kriminalisere den syriske regjeringen og dens allierte. Framfor alt har den mislykkes i å vinne hjerter og sinn i det syriske folket. I realiteten har den hatt suksess bare når det gjelder å alliere seg med bestialske drapsmaskiner i ekstremistgruppene den samarbeider med.

Snart vil det VIRKELIGE Syrias sivilforsvar ta tilbake sin rettmessige plass i de frigjorte syriske områdene og gjenoppta normale tjenester for det syriske folk, som har blitt reddet av denne autentiske frivillige syriske organisasjonen siden den ble etablert – av syrere, i Syria, i 1953.

Vær forberedt på å møte en «hvit hjelm» i et nabolag nær deg, veldig snart. Etterretningens eskapader slår tilbake på seg selv.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.