NRK med kampanje mot Russland før fotball-VM

0
Bilde fra den amerikanske filmen Putin's Revenge som NRK har sendt fem ganger for så å sende enda en reprise 3. juni 2018.

Av Lars Birkelund.

NRK varslet nylig at de skulle ha «Russland-uke». Og jeg ble naturligvis nysgjerrig på hva den ville bringe. Ikke helt uventet begynner NRK 2 i kveld 3. juni 2018 med å sende en hatsk propagandafilm som NRK har sendt fem – FEM – ganger tidligere i år. For det er viktig for NRK og andre NATO-medier å piske opp hatet mot Russland rett før fotball-VM.

Ved hvilke anledninger sender NRK et og samme program gang på gang på gang?

Når vi skal indoktrineres til å hate land og ledere som ikke finner seg i at USA/NATO/Norge skal diktere og styre verden. Når vi skal hjernevaskes til å akseptere kald/varm krig mot disse, altså sanksjoner, opprustning og enda mer propaganda og løgner. Da er dokumentarer som «Putins Hevn» svært nyttige, sendes i kveld for for sjette gang. I fjor ble en tilsvarende om Syrias Assad sendt 6-8 ganger.

Det er ingen tvil om at mektige krefter i verden og i Norge er glade for at NRK sender denne og at disse er villige til å betale NRK store summer for det. Jeg sier ikke at NRK har tatt i mot penger for å sende filmen. Men det er i alle fall rimelig å anta at NRK har fått den for en billig penge og at avtalen rommer retten til uendelig mange repriser.

Er dette en konspirasjonsteori? Ja, det kan man kanskje si. Men den er ikke mindre sannsynlig enn de konspirasjonsteoriene som fremmes i «Putins Hevn».

Som jeg skrev 20. februar, første gangen NRK sendte filmen:

«Allerede tittelen på dokumentaren forteller oss hva vi har i vente. Alle propagandatricksene blir tatt i bruk. Den dype bassen av en fortellerstemme kjenner man igjen fra utallige andre USA-produksjoner. Og den er der for å skape mer troverdighet og tyngde til spekulasjoner og konspirasjonsteorier. Her kommer sannheten, liksom. De er så drøye at de til og med tror at de vet hva Putin tenker.»

Legg bare merke til at alle som uttaler seg i filmen er negative til Putin, mens de hedrer den fryktelige fyllebøtta Boris Jeltsin som var nær ved å ødelegge Russland fullstendig. «The father of russian democracy», liksom. Kyss meg bak!

Putin begynte å stramme grepet, «consolidate power», straks han fikk makta, sies det. Men det måtte han jo, da Jeltsin, den stadig mer hjelpesløse fylliken, hadde gitt fra seg styringa av landet til oligarker som plyndret Russland.

NRK tror gjerne på at Russland har blandet seg inn i USAs valg, men ler av Putins påstand om at en del russiske demonstranter er betalt av USA for å demonstrere der.

Å tvile på den offisielle forklaringen om 11/09 er fy-fy i Norge. Da blir du kalt for konspirasjonsteoretiker eller det som verre er. Men å si at Putin sto bak terror som han ga tsjetsenere skylda for er helt stuereint.

Dette tullet, dette hatet, disse konspirasjonsteoriene brukte NRK to timer på i januar med en eller flere repriser. Det er bare å slå fast at NRK ikke en gang prøver å bedrive objektiv nyhetsformidling og at de til stadighet stiller seg til rådighet for USA/NATOs løgner og propaganda. Den ene konspirasjonsteorien om Russland, Syria osv avløser den andre.

Jeg trøster meg med at nesten ingen av de som kommenterer på Facebook lenger tror på NRK.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIronien og den norske terroristen i Syria
Neste artikkelItalia: – Det er Tyskland som burde forlate eurosonen