Tysklands energimiks varsler trøbbel

2

Tysklands vindkraftindustri sysselsetter nå 160.000 mennesker, mens kullkraft bare gir 31.000 arbeidsplasser, skriver oljekrisa.no.

Det gir vindkrafttilhengerne lite å juble over.

” Grafen over viser at vindkraft utgjorde 2,8 prosent av landets energimiks i 2017, mens kullets andel var vel 22 prosent. Vindkraft trenger altså fem ganger så mange ansatte, for å levere en åttendedel av krafta. Faktor 40:1. Om det var en fotballkamp, ville kull ha vunnet 40-1.”

” Vind- og solkraft vil i 2025 ha kostet tyskerne 4 billioner norske kroner i subsidier, ca. tre norske statsbudsjett. I 2017 sto de to for beskjedne 4,1 prosent av samlet energiforbruk. Ekstrabonus er et ustabilt nett med ny rekord i strømavbrudd.”

” Storkoalisjonen CDU/SPD har også bestemt seg for å fase ut all kullkraft. Den genererer fem ganger så mye energi som vind og sol.”

Den tyske Energiewende har fått mye ros fra miljøpolitikere, virkeligheten viser at den rosen er høyst ufortjent. Dette er ikke Realpolitik, det er mer Grimms eventyr.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for Frimann Frimann says:

    Behovet for ny energi i Tyskland er stort, da kull- og atom-kraft fases ut. Dette kan bli et ekstremt stort problem for Tyskland, for hva skal bli erstatningen? Derfor er gassledningen fra Iran meget viktig for tyskerne, men den vil ryke hvis EU bøyer seg for USAs vilje om boikott av Iran. Uansett tror jeg Tyskland vil få mangel på energi om 5-10 år, og hva skjer da? Folk vil protestere, og staten vil gjøre det som er nødvendig for å overleve, og da er invasjon av et annet land eneste mulighet. Dette ville vært vanlig i den normale verden.
    Men dette er kun en del av en større agenda, om “det grønne skiftet”, der alle skal sluses inn i “smart cities”. Agenda21 og 2030 Agenda er noe FN har holdt på med i mange år. Kommunesammenslåing er også en del av dette.

  2. Avatar for SHO SHO says:

    Det høres ut som energiprisene i Tyskland på sikt vil bli så høye slik at hele det kapitalistiske samfunnet kveles og bryter sammen (i dagen situasjon ser det feks ut som om en oljepris på 110 dollar fører til stangnasjon i vestlig realøkonomi). I framtiden må man nok satse på at energiprisen tar utgangspunkt i gjennomsnittkostnaden for energi og ikke i marginalkostnaden for energi (dvs at de billige energikildene må subsidiere de dyre energikildene). Likevel kan energiprisen bli for høy. Det høres ut som Tyskland og EU har behov for å importere gass både fra Norge, Russland, Iran og Qatar samt fra Nord-Afrika for å ikke gå konkurs. Dessuten kan trolig Tyskland klare å årelate sine naboland for energi vhja ACER avtalen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere