Tysklands energimiks varsler trøbbel

0

Tysklands vindkraftindustri sysselsetter nå 160.000 mennesker, mens kullkraft bare gir 31.000 arbeidsplasser, skriver oljekrisa.no.

Det gir vindkrafttilhengerne lite å juble over.

” Grafen over viser at vindkraft utgjorde 2,8 prosent av landets energimiks i 2017, mens kullets andel var vel 22 prosent. Vindkraft trenger altså fem ganger så mange ansatte, for å levere en åttendedel av krafta. Faktor 40:1. Om det var en fotballkamp, ville kull ha vunnet 40-1.”

” Vind- og solkraft vil i 2025 ha kostet tyskerne 4 billioner norske kroner i subsidier, ca. tre norske statsbudsjett. I 2017 sto de to for beskjedne 4,1 prosent av samlet energiforbruk. Ekstrabonus er et ustabilt nett med ny rekord i strømavbrudd.”

” Storkoalisjonen CDU/SPD har også bestemt seg for å fase ut all kullkraft. Den genererer fem ganger så mye energi som vind og sol.”

Den tyske Energiewende har fått mye ros fra miljøpolitikere, virkeligheten viser at den rosen er høyst ufortjent. Dette er ikke Realpolitik, det er mer Grimms eventyr.

Forrige artikkelVil Italia avgjøre EUs skjebne?
Neste artikkelSaudi-Arabia søker allianse med kurdiske YPG
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).