Overvåkinga eksploderer i USA: NSA samlet data om over 530 millioner telefonsamtaler

0

Av Pål Steigan.

Etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA) i USA samlet i 2017 inn data om 534 millioner telefonsamtaler. Det er tre ganger så mange som året før. Dette går fram av tall som ble offentliggjort 4. mai 2018 i årsrapporten til Office of the Director of National Intelligence (ODNI).

I 2016 var tallet på telefonsamtaler som ble overvåket på denne måten 151 millioner. Det er altså en eksplosjonsartet vekst i overvåkinga.

Robyn Greene, som er rådgiver for det Washington-baserte Open Technology Institute sier at etterretningsmyndighetene ikke har gjort noe forsøk på å forklare denne voldsomme økninga i overvåkinga.

Det er angivelig ikke sjølve innholdet i samtalene som er blitt overvåket på denne måten, men såkalte metadata om dem, men som Gizmodo bemerker, kan disse dataene lett brukes til å identifisere en person, og koplet med annen offentlig tilgjengelig informasjon fra sosiale medier og andre kilder kan de bidra til å tegne et overraskende detaljert bilde av en person.

Denne overvåking er hjemlet i den beryktede Section 702 som gir NSA vide fullmakter til å overvåke hvem som helst uten at det foreligger noen form for mistanke eller juridisk fullmakt.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.