Israel feirer sine 70 år: slakter ned 55 palestinere i Gaza

0
Fadi Abu Salah, en av demonstrantene som ble drept av israelske styrker 14. mai 2018.

Israelske styrker har slaktet ned minst 55 palestinere ved grensegjerdet til Gaza. Sinte demonstranter har protestert i forbindelse med at USA åpnet sin ambassade i Jerusalem. Blant de drepte palestinerne er fem barn og blant de sårede er 122 barn og 44 kvinner.

27 av de sårede er meget alvorlig såret, 59 alvorlig såret mens 1617 er moderat eller lettere såret.

Det er Information Clearing House som skriver dette etter en gjennomgang av de tilgjengelige nyhetsmeldingene.

Kuwait har bedt om hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere volden mot palestinerne i Gaza. Men USA har allerede blokkert en oppfordring om en uavhengig granskning av volden på Gaza-stripa, skriver NRK.

Forrige artikkel– Fortsatt dør barn i Serbia på grunn av NATOs bruk av utarmet uran
Neste artikkelPolitikken til Italias kommende regjering provoserer Brussel
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).