Den islamske staten IS tungt utstyrt med israelske våpen

0
Dette er en samling våpen som den syriske hæren har erobret fra terroristene i det sørlige Damaskus. Blant dem er det altså også israelske våpen.

Av Pål Steigan.

Israelske landminer og tyngre våpen var blant det den syriske hæren tok kontroll over da den frigjorde de sørlige delene av Damaskus for terrorister. Terroristene er blitt evakuert, og ifølge avtalen mellom dem og den syriske hæren måtte de etterlate sine mellomstore og tyngre våpen.

Før evakueringa av byene Yelda, Babila og Beit Sahem har terroristene vært nødt til å etterlate seg hundrevis av våpen, deriblant mortere, maskingeværer og altså israelskproduserte landminer.

Det er det syriske TV-selskapet Sana som kunne vise fram disse våpnene.

Også i februar 2018 fant den syriske hæren våpen fra Israel da de tok kontroll over terroristenes befestninger i Deir Ezzor-provinsen. I april 2016 fant syriske styrker et kjøretøy som var stappfullt av israelske våpen på vei til IS-kontrollerte områder i det østlige Syria. Dette ble også referert i Jerusalem Post.

I februar 2018 skrev også den israelske avisa Haaretz at Israel væpner sju forskjellige terroristgrupper i Syria.

Israel har bevisst holdt sin deltakelse i krigen mot Syria ganske godt skjult. Men ettersom krigen ved stedfortredere går mot sitt endelige nederlag, har Israel sett seg nødt til å gå mer aktivt og åpent inn i krigen.

 

Les også:

– Israel trapper opp i Syria, væpner sju militsgrupper

Forrige artikkelIran-avtalen: Europa mellom en stein og et hardt sted
Neste artikkelRapport: Saudi-finansierte belgiske moskeer sprer ekstremt og voldelig tankegods
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).