Apartheidstaten Israel – 70 år. Begynnelsen på slutten.

13
Israelsk skarpskyttere meier ned palestinere, men det er Iran som skal straffes.
Bjarne Berg Wig

Av Bjarne Berg Wig.

Samme kveld som palestinske ungdom ble massakrert, feirer Israel den amerikanske ambassaden i Jerusalem og seieren i den Europeiske sangkonkurransen.  Det jubles mens et fordrevet, fortvilet og forsvarsløst folk massakreres.

Israel har nådd det absolutte bunnmål i moralsk forfall.

Samtidig illustrerer dette begynnelsen på slutten for staten Israel og den sionistiske visjonen om en reint jødisk stat.  Det er et moralsk, politisk men først og fremst et system som må kollapse.  Det sionistiske prosjektet kan aldri ende med annet en apartheid og ufred. For Palestinere, jøder, kristen og alle andre som bor i det historiske Palestina.

Det er rett og slett ikke mulig. Og systemet må kollapse fordi de innebygde motsigelsene i systemet samtidig som de ytre historiske kreftene vil  på sikt transformere prosjektet til noe annet. Dette noe annet bør bli en felle stat for alle innbyggerne – med like rettigheter. Den kan gjerne hete Palestina-Israel (som mitt eget fylke nå heter Vestfold og Telemark!)

Flyttingen av ambassaden til Jerusalem avslørte narrespillet mot Palestina og verdens opinionen. Mens forhandlingene har pågått og FN vedtok utallige resolusjoner mot Israels brudd på menneskerettigheter og internasjonal lov, har israelske bosetninger vokst og vokst. Vann, strøm, og alt som skal til for et levelig liv på vestbredden og i Gaza er kontrollert av okkupasjonsmakten.  Det er bare å se på kartet: Hvor skal Palestina være? Ideen om at Palestinske arabere skal bo ett sted (Vestbredden/Gaza) og Jødiske Israelere ett annet sted har vært absurd fra dag en. Hvor skulle i så fall alle den jødiske bosetterne bo? Skulle de bli Palestinere? Eller masse evakueres til Israel? Sionistene og internasjonal politisk elite har naturligvis visst dette hele tiden.

Prosjektet med tostatsløsning har hele tiden vært et gedigent narrespill.

Uten opphold har de israelske lederne stått klippefast på målet om en jødisk stat i hele det historiske Palestina. På politisk hold forutsetter dette en intrikat sabotasje av alle forhandlinger og en fortsatt tåkelegging av det egentlige motivet. Denne ”oppholdende strid” eller ”sperreilden” og tåkeleggingen har nå blitt avslørt takket være en sterk jødisk lobby i USA og en ”handlekraftig” amerikansk president.  Etter hvert har det blitt tydelig for en hel verden at Israel gnafser i seg den hele den kaka det skal forhandles om. Og på toppen av all frekkhet: – De anklager palestinerne for manglende forhandlingsvilje!  Midt oppe i denne absurde diplomatiske suppa, vedtar Israel å bygge 1100 nye boliger i øst-Jerusalem. Dette er 1100 nei til  Palestina, og 1100 ganger nei til fred. 1100 ganger fingeren til FN og resten av verden.

Dette narrespillet og hånet av verdensopponionen kan bare fortsette  fordi  Israel har blankofullmakt fra et USA som trenger Israel for å kontrollere det strategisk viktige Midtøsten. Sammen med hodekapperregimet i Riyadh, forsøker de å beholde kontrollen. Intet imperium kan dominere verden uten å kontrollere energiressursene der. Samtidig er det mange millioner kristne republikanske amerikanere som oppriktig tror Israel er Guds vilje. På demokratisk side og i finansverden, dominerer Israel lobbyen med sin.

Årsakene til det sionistiske prosjektets kollaps er flere. Her er fem faktorer.

 1. USA som dominerende verdensmakt og imperie er på hell.
 2. Verdensopponionen (inkludert i USA selv) kan rett og slett ikke godta en apartheidstad som også viser et totalt moralsk forfall. Boykott bevegelsen vil vokse i styrke.
 3. Jøder i Israel innser i økende grad at framtida ligger i en felles ikke-rasistisk stat. Fordi de fleste jøder er som deg og meg, rasjonelle tenkende mennesker, vil denne tendensen vokse.
 4. Palestinerne vil kvitte seg med en korrupt og kollaboratorisk ”bantustan” regjering på vestbredden.
 5. Hvis den palestinske nasjonalkongressen går inn for en felles palestina-Israel med like rettigheter for alle, har de satt Israel sjakk matt.

Palestinerne har blitt ydmyket og fornedret lenge, men de kjenner kanskje nå historiens sus og en gryende optimisme! Den jødiske befolkningen i Israel må nå våkne. De er som på Titanic, det hjelper lite å ha salong på første klasse.  En varig fred forutsetter at de kan leve sammen i en stat i framtida og ingen annen løsning.

Selvsagt kan jøder, kristne, muslimer og ikke troende leve sammen i en stat. 800 år i Al Andaluz viste dette. Det kan sågar bli et veldig godt samfunn!

Å slutte å tro på dette, er å slutte å ha tro på menneskene.

 

Bjarne Berg Wig

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Palestina kjenner nå på en historisk sus og en gryende optimisme. Historien gjentar seg i tiden ja.Heldigvis.:)

 2. Jeg mener dette er helt feil. Veien til fred må bygge på de reelle politiske, økonomiske og militære realiteter i området. Israel er kommet for å bli og har en klar vilje og evne til å forsvare sin eksistens. En kan opprøres over det som har skjedd ved grensen til Gaza. Men det bør ikke bety det samme som at en støtter den politikk som regimet på Gaza fører.

  Boikottbevegelsen vil desverre bare føre til at Israel enda mer setter seg i vranglås, sålenge en på det hold må føle og har god grunn til å føle at hensikten ikke bare er forsoning mellom folkegruppene men også Israels avvikling.

 3. Selvsagt må Israel som jødisk stat avvikles. Det er ikke noe grunnlag for noen forsoning mellom folkegrupper uten dette. At man avvikler den jødiske staten betyr jo ikke at jøder ikke har noen framtid i Israel, snarere tvert imot. Men først må vi gjennom en effektiv boikott, slik vi tidligere boikottet et annet apartheid-regime, Sør-Afrika.

  • For det første er det en realitet at det i Europa ble begått et systematisk folkemord på jøder. det er et faktum at jødiske minoriteter har forsvunnet fra arabiske land. Jødene opplever den ekstreme islamismen som en trussel mot sin sikkerhet, det være seg jødene i «diaspora». Jødene omkring i verden vil ofte se på Israel som et sted hvor de kan føle seg sikre. Israel er opprettet som et nasjonalhjem for jøder som en følge av rasismen de er utsatt for, og det som verre er. Så kunne en jo tenke at bare denne antijødiske mentaliteten fjernes, så ville Israel være overflødig. Det blir omtrent som å si at en i stedet for å tegne brannforsikring på huset en bor i heller må satse på forebyggende arbeid mot brann…

 4. Meget bra artikkel!
  Det ER noe som heter karma. Og uansett hvor sneaky man er så er det ingen som unnslipper dens effekt.

 5. jeg opplever at BBWs innlegg er et moralsk innlegg: rettferdigheten må seire! Jan F. Knudsen følger opp med noe liknende. Men det behøver den sletts ikke å gjøre. De keltiske minoritetene i England og Frankrike mistet i hovedsak språket sitt, sin politiske selvbesstemmelse, utinvånerne i USA mistet praktisk talt alt selv om de i første halvdel av 1800-tallet hadde velfungerende områder som gitt en ikke-rasistisk politikk kunne ha blitt eegen stat med urinnvånerbefolkning i flertall. Men Armerika ville det annerledes. per i dag vil ingen stå opp mot Israel, ingen muslimsk stat opplever noe behov for å våge skinnet sitt. Det mest sannsynlige er at Israel vinner, enten landet fremtrer som en fortsettelse av det gamle zionistiske prosjektet eller som noe annet.

 6. Med noe hjelp fra Tyskerne ble Norge gjort helt Jøderent. Adolf Hitler skulle blitt tildelt St Olav, post mortem?
  PLO bebuder og vil stille Hamas ledere for krigsrett, begrunnet i forbrytelser mot menneskeheten representert ved det Palestinske folk! Når vettet forsvinner fra norsk offentlighet, er det en glede å se at det er i behold på Vestbredden og Gaza.

  Palestina – noen spørsmål som krever svar!

  Siden BT er blant våre Israel-fiendtlige aviser, og ganske ofte har hatt anti israelske innlegg fra rødbrunt hold, er vi mange som gjerne vil ha besvart følgende 13 spørsmål:
  Publisert: 24. jul. 2004, 06:00
  Oppdatert: 23. jul. 2004, 18:16

  1: Hvem opprettet Palestina og når skjedde det?
  2: Hvor gikk grensene for Palestina?
  3: Hva het den palestinske hovedstaden?
  4: Kan vi få navnene på 3-4 av Palestinas største byer?
  5: Hvilken økonomisk basis hadde Palestina?
  6: Hva var navnene på de tidligere lederne i Palestina, før Arafat?
  7: Hva slags regjering hadde Palestina?
  8: Ble Palestina noen gang anerkjent av et eksisterende land?
  9: Hvilket språk hadde palestinerne?
  10: Hvilken religion var den rådende i Palestina?
  11: Hva var navnet på Palestinas myntenhet?
  12: Siden Palestina ikke eksisterer i dag, vil vi gjerne vite hvorfor og når landet opphørte å eksistere?
  13: Hvorfor prøvde aldri Palestina å bli uavhengig før arabernes store nederlag i seksdagerskrigen i 1967?
  Kanskje den såkalte Palestina komiteen har svarene rede? Kanskje har BTs redaksjon svarene? Kanskje den ivrige Palestina forkjemperen Torstein Dahle vet svarene? Ja, kanskje noen etter hvert begynner å lure på hvilket land Israel okkuperer?
  WILFRED HØSTELAND

  Bare sosialister og jødehatere bruker begrepet Palestina om Levanten eller Midt-Østen. Navnet «Palestina» ble innført av romerne for å slette Israel og jøder fra historie bøkene (papyrusrullene) i år 73 e.kr. «Palestinerne» som bor der i dag er arabere fra Egypt, Jordan, Syria mm, mens de opprinnelige palestinere «philistines» på engelsk var filistere, utflyttede grekere som bodde der i en kort periode, før de ble jaget av Egypts Ramses II – han erobret og slavebandt folket i Kanaan ifølge hieroglyfer funnet i Egypt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.